"Devlet terörü son bulsun"

Emek Partisi Çanakkale İl Örgütü Yazılı bir açıklama yaparak; 15 Haziran Günü Gezi parkına yapılan saldırıyı kınadı, "Ülkemizin emek ve demokrasi güçlerini ve vicdan sahibi tüm yurttaşlarımızı halkımızın meşru, demokratik taleplerine yönelik bu devlet terörüne son vermek için birleşmeye ve mücadeleye çağırıyoruz" dedi...

534
Gezi parkı eylemlerinde dile gelen halkın özgürlük ve demokrasi taleplerinin AKP hükümeti tarafından 15 Haziran akşamı Gezi parkına yapılan saldırıyla bir kere daha boğulmak istendiğini belirten EMEP İl Örgütü yapmış olduğu açıklamada;"Demokratik, barışçıl gösterilerle taleplerini ortaya koyan halk üzerinde tam bir devlet terörü uygulanmaktadır" değerlendirmesi yaptı. Saldırıların boyutunun insanların canına kastedecek boyutlara ulaştığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:"cunta dönemlerini aratmayacak biçimde, gözaltına alınanlardan haber alınamamaktadır. Polis askeri birliklerle takviye edilmiştir, ortadaki adı konulmamış bir sıkıyönetimdir, olağanüstü hal ilanıdır. Başbakan Erdoğan`ın, can simidi gibi sarıldığı "işin içinde hükümetime ve bana komplo kuran dış güçler, oyun kurucular, faiz lobileri, illegal marjinal örgütler vb. var " sözleri halkın meşru eylemlerini karalamak ve faşizan uygulamalara kılıf bulmak üzere kurgulanmış demagojiden ibaret sözlerdir. Saldırı, Taksim Dayanışma Platformu`nun Gezi Parkı`na ilişkin eğilimleri belirlemek üzere düzenlediği (bir dizi) toplantılarının sürdüğü saatlerde bizzat Başbakan Erdoğan`ın Ankara mitinginde verdiği talimat ve İstanbul Valisinin, Emniyet Müdürünün denetiminde başlatılmıştır. Bu durum bile başlı başına T. Erdoğan ve AKP hükümetinin soruna barışçıl yöntemler ve diyalogla çözüm bulmak istemediğini, tersine, çatışma ve gerilimi tırmandırarak "kaostan" yeni bir siyasi rant devşirmeye yöneldiğini göstermeye yeterlidir.
 
"Mağdur rolu tutmayacak"
Ancak T. Erdoğan`ın 12 yıldır başarıyla sahneye koyduğu "mağdur" rolü bu kez tutmayacaktır. Halkımız, karşısındakinin "kuzu postuna bürünmüş kurt" olduğunu son olaylarla artık iyice anlamıştır. Her diktatör heveslisi gibi T. Erdoğan da kaçınılmaz sona doğru son sürat ilerlemektedir.
 
"Saldırılara son verilmelidir"
Halkın iradesi önünde hiçbir güç duramaz, T. Erdoğan ve hükümeti de duramayacaktır. Halka yönelik saldırılar biran önce son bulmalıdır. Kolluk güçleri meydanlardan geri çekilmeli, saldırıların sorumluları yargılanmak üzere görevden el çektirilmelidir. Olayların siyasi sorumlusu Başbakan Erdoğan ve AKP hükümetidir. Başbakan ve hükümet halktan özür dilemeli ve halkın taleplerini kabul ettiğini açıklamalıdır."
Paylaş