havadurum

Develer Umurbey’de nefes kesti

Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş`ın himayesinde düzenlenen, 26`ncı Umurbey Deve Güreşi büyük bir katılım ile gerçekleşti. Birbirinden güzel süslemeleri ile vatandaşların ilgisini çeken develer, kıyasıya güreşerek heyecan yarattılar.

1082
 
 
Umurbey`de düzenlenen geleneksel 26`ıncı Deve Güreşleri yine büyük bir ilgi ile gerçekleşti. Çanakkale ile ve beldelerinin yanı sıra Aydın, Kuşadası, Bodrum gibi Ege`nin ve Marmara`nın ünlü develerinin de katıldığı deve güreşleri, bölgedeki güreş severleri bir araya getirdi. Çanakkale merkez, ilçe ve beldelerinden çok sayıda güreş severin katıldığı güreşlerde, 120 deve arenaya çıkarken, yaklaşık 200 deve güreşlerde boy gösterdi. Çok sayıda vatandaş, birbirinden heyecanlı, kıran kırana geçen güreşleri izlerken, bir taraftan da mangal yaparak güzel bir hafta sonu geçirdi.
 
 
“Umurbey, her şeyin en iyisine layık”
Güreşlere katılan deve sahiplerine ve izleyen vatandaşlara “Hoş geldiniz” diyen Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, “Göreve talip olduğumuzda, `Umurbey herşeyin en iyisine layık` dedik. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapmış olduğumuz etkinliklerle Umurbey`i en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Kendimiz için değil, Umurbeyliler için çalışıyoruz. Üretimlerimizin daha çok para etmesi, yaşam standardı daha yüksek, modern ve çağdaş bir Umurbey için çalışıyoruz. Ege`nin Kırkpınar’ı Selçuk varsa, Marmara`nın da Kırkpınar’ı Umurbey olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Paylaş