havadurum

Develer, Çanakkale’de güreşti

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın himayesinde bu yıl ikincisi gerçekleşen Büyük Truva Deve Güreşi, dün Kurban Kesim alanında oluşturulan arenada gerçekleştirildi. Binlerce güreşseverin katıldığı etkinlik büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Güreşler öncesinde alana gelerek katılımcıları selamlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`a ise büyük bir ilgi vardı.

814
Çanakkale 2. Büyük Truva Deve Güreşi dün gerçekleşti. İlki geçen yıl yapılan ve büyük ilgi gören Büyük Truva Deve Güreşi`nin ikincisi çok daha büyük bir katılıma sahne oldu. Çanakkale Belediyesi Kurban Kesim alanında yapılan gerekli düzenlemelerin ardından, oluşturulan arenada güreşen develer, zaman zaman nefes kesti. Terpit komitesi; Muharrem Erkek, Aykut Somalı, Ogün Kırlıoğlu, Esat Kurtcebe, İrfan Ulusoy, Etem Timur Cirit, Ali Kahraman, İsmail Gürses ve Hasan Küçük`ten oluşan ve Mevlüt Oruçoğlu`nun güreş ağalığını yaptığı 2`nci Büyük Truva Deve Güreşi`nde, sadece Çanakkale Bölgesinden değil, Ege, Akdeniz, Marmara ve Trakya`dan gelen develer de katıldı. Zaman zaman seyircilere doğru yönelen develer, urgancılar tarafından güçlükle zapt edilirken, toplam 60 çift deve güreşti. 180 devenin katıldığı ifade edilen deve güreşi, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Avukat Muharrem Erkek tarafından da ilgi ile izlendi.
 
 
“Yeni bir alana ihtiyaç var”
Güneşleri izleyen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, güreşlerin hem geçen sene hem de bu yıl büyük ilgi gördüğünü dile getirdi. “Özellikle bu yıl çok daha büyük bir ilgi olduğunu gördük” diyen Başkan Gökhan, “Anlaşıldı ki tribünüyle birlikte güzel bir deve güreşi arenasına ihtiyaç var. Önümüzdeki yıl için bunu planlamaya çalışacağız. Çünkü deve güreşi bizim geleneksel bir etkinliğimiz. Somut olmayan miras denilen kavramın ta kendisi” ifadelerini kullanarak, tüm katılımcılara, özellikle kilometrelerce uzaktan develerini Çanakkale`ye getiren deve sahiplerine ve bölgedeki deve sahiplerine teşekkür etti.
 
 
Paylaş