"Dertleri biliyoruz. Türkiye İYİ olacak"

795
Siyasi çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, Gazetemiz Çanakkale OLAY`ı ziyaret etti. Güncel siyasi gelişmeleri değerlendiren Rıdvan Uz, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. İYİ Parti`nin Genel Başkan Meral Akşener önderliğinde, iki önemli çalışmasını aralıksız sürdürdüğünü, bu çalışmaların da halkın ilgisi ile karşılaştığını ifade etti. Türkiye`yi il il içe ilçe gezdiklerini ifade eden Uz, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, ülkeyi karış karış geziyor. İl il, ilçe ilçe vatandaşlarımızla buluşuyor. Bunun yanı sıra köy ziyaretleri de oluyor. Esnafa, üreticiye, işçiye, işsizlere, öğrenciye, kısacası her yaş ve meslek grubundan yurttaşlarımızla bir araya geliyor, onların sorunlarını gündeme getiriyor ve çözüme yönelik projelerimizden bahsediyoruz. Tabiri yerinde ise sayın Meral Akşener için, `dert anası` desek, `ülkenin psikologu` desek abartmış olmayız. Dünyada da iki yıl hiç aralıksız, halkın içinde olan ve siyaseti halkla birlikte yapan bir lider yok, bir kadın lider yok. Bu konunun ileride irdeleneceğini düşünüyorum. Genel Başkanımız partiyi kurduğundan bu yana yönünü halka dönmek suretiyle, Türkiye`nin suni gündemlerini bir kenara iterek, popülizmden yararlanmak yerine, vatandaşın dertleri ile ilgilenerek, vatandaşın durumunu ortaya koymak ve iktidarı uyarmak maksadıyla çıkılan bir yoldur bu yol. Burada esnafın dükkanında hiçbir zaman siyaset yapılmadı. Esnafa gidildiğinde, orada ne iktidarı yermek, ne de kendimizi övmek adına söyleşide bulunmadık. Sadece, işlerinin durumunu, kiralarını ödeyip ödeyemediğini, elektrik, su, doğalgaz gibi temel ihtiyaçlarını karşılayıp karşılayamadıkları, yurttaşların alışverişlerinin ne boyutta olduğu gibi sorularla, insanlarımız sorunlarını dinledik. Biz, halkın tüm kesimlerinin sorunlarını, hem basın aracılığı ile duyuruyoruz, hem de milletvekillerimizle Türkiye Büyük Millet Meclisi`ne taşıyoruz" dedi. 
 
"Meral Akşener, vatandaşın umudu oldu"
Uz, "Genel Başkanımız sayın Meral Akşener, Türkiye Büyük Milet Meclisi`ndeki Grup toplantılarımızda, Millet Meclisi`nin gerçek sahipleri olan halkımızın sorunlarını gündeme getiriyor. Her grup toplantımızda, her meslek ve yaş grubundan, her iş kolundan vatandaşlarımızı çıkararak, onların kendi sorunlarını parlamentoda gündeme getiriyor. İyi Parti, bu ülkenin, üreticisi, doktoru, esnafı, öğretmeni, atanamayın öğretmeni, sözleşmeli öğretmeni, sağlık çalışanlarını, EYT`li, memuru ve daha sayamadığım pek çok vatandaşımızı grup toplantısında kendi sorunlarını kendilerinin dile getirmelerini sağlıyor. Burada iki şey amaçlanıyor; Öncelikle iktidara, "Milletimizin gerçek sorunları, gerçek gündemi budur. Lütfen yönünüzü bu tarafa dönün ve bu sorunları çözün" demek. Ayrıca, buradaki samimiyetimizi ortaya koyması adına da ekonomi detaylarını, finansman kaynağını da göstererek, çözüm yollarını öneriyoruz. İktidar bu sorunlara ve çözüm önerilerine kulak kapatmaya devam ederse, biz geleceğiz ve çözeceğiz. Nasıl yapacağımızı da o kürsüden, açık ve net olarak anlatıyoruz. Bu nedenle, 4 yıl önce kurulmuş, Türkiye`de milliyetçi-muhafazakar yapının, sağ seçmenin ağırlıkta olduğu, kulaklara `kadından lider olmaz` diye fısıldandığı dönemde, parti kurduğu için, her türlü iftiraya uğramasına, terör örgütleri ile iltisaklandırılmak istenmesine rağmen sayın Meral Akşener, partiyi kurdu ve ilk seçimde yüzde 10 ay aldı. Bu önemli bir vakadır aslında. Bugün de o kadın, sadece cesur yürekli tarafını görüyordu insanlarımız, ama şimdi, oyunları bozan, oyun kurabilen bir lider olduğunu gösterdi. Sayın Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını özellikle söyledi. Sayın Akşener, hedefini ülkenin birinci parti olarak belirleyerek, güçlendirilmiş parlamenter sistemde başbakan olacağını ifade etmiştir. İyi Parti`nin yol yürüyüşü tam manasıyla budur" dedi. 
 
"Ekonomik bunalımın panzehiri üretimdir"
"Ekonomik değerlendirmede, öncelikle şuna bakmalıyız; Biz üretim bir toplum muyuz, yoksa tüketim toplumu muyuz?" diyen Rıdvan Uz, "20 yıldır her dönem, her ay bir fabrika mı açıyoruz? Buna bakmak lazım. Yol, köprü, ulaşım bir ihtiyaçtır tabiki. Ancak onun öncesinde, insanların refaha ulaşacağı, fabrikalar, üretim tesisleri, üretim ekonomisi çok daha önemli bir ihtiyaçtır. İnsanların ihtiyacı huzurlu bir yaşamdır. Çocuğunu okula gönderdiğinde harçlık verebileceği, okul ihtiyaçlarını karşılayabildiği bir yaşamdır. İhtiyaçların karşılandığı, insanların huzurlu olduğu bir Türkiye yaratmanın temel noktası da üretimdir. Tarımda üretmek, tarımı, üreticiyi desteklemek, fabrikalar, üretim tesisleri, küçük-büyük atölyeler açmaktır. 20 yıldan bu yana eksik bırakılan budur" şeklinde konuştu. 
 
"Ekonominin başında ekonomiden anlamayan biri olamaz"
"Türkiye`de büyük problemler yaşıyoruz" diyen Uz, "Çocuklarımız sağlıklı beslenemiyor, okullarında fırsat eşitliğinden yararlanamıyor. Bunların hepsi ekonomiyle doğrudan alakalıdır. Anadolu`nun birçok yerinde hala internet yok. Çağın ve ekonominin gelişiminden yararlanamayan kentlerimiz, köylerimiz, hanelerimiz var. Ekonomik dar boğaz fırsat eşitliğini de, yarınlarımızı, geleceğimizi de yok ediyor. Bu ekonomik bunalımdan kurtulmanın en önemli yolu üretmektir. Bunu yapacak kadrolara da sahip olmaktır. Yurttaşlarımız şuna bakacak, iktidardaki parti bu sorunları çözebilir mi? Kadroları yeterli mi? İktidarın ekonomi kadrolarında ekonomist yok. Böyle bir anlayış olabilir mi? Ekonominin başına ekonomiden anlamayan birini koyarsanız, işte bu duruma düşersiniz" ifadelerini kullandı. 
"İYİ Parti kadroları hazır"
Ekonomide İYİ Parti kadrolarının, işin ehli insanlardan oluştuğunu ifade eden Uz, "Biz hem ülkenin durumunu, hem de iktidar gördük. İyi Parti olarak, Genel Başkanımız sayın Meral Akşener önderliğinde, önce bir ekonomi binası oluşturduk. Sonra da dünya ekonomisini bilen, ekonomiyi tahlil eden ve sorunları çözebilecek bir kadro oluşturduk. Bu kadrolar da uzun zamandan beri projelerle neler yapabileceğimizi, iktidar olduğumuzda bu ülkeye nasıl dokunacağımızı anlatan, işin ehli kadrolardan oluşan bir yapıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İyi Parti olarak devlet planlamadan gelen, kamu ekonomisi noktasında bilgili, bürokrasiden gelen Erhan Usta İyi Parti ailemize katıldı. Yine, ekonomi anlamında dünyaca tanınan, Özyeğin Üniversitesi`ni kuran, TOBB Kurucuları arasında bulunan, aynı zamanda Harvard Üniversitesi`nde ekonomi dersleri veren Prof. Dr. Ümit Özlale hocamız aramıza katıldı. Yine dünya finansçılarının tanıdığı, bildiği, Wharton Üniversitesi`nde ekonomi kürsüsü olan Prof. Dr. Bilge Yılmaz da ailemize katıldı. Ekonomi kadrolarımız, hocalarımız, ülkenin bu durumuna, bu vurdumduymazlığa bir çözüm olmak için, ellerini taşın altına koyuyorlar. Yani `biz yapacağız` derken, nasıl yapacağını da gösteren bir parti haline geldik. İnanıyorum ki biz, İyi Parti iktidarında, altı ay içinde; güvenin geldiği, yabancı sermayenin kaçmadığı, yerli yatırımcının bir istikrar ortamı içinde güven duyduğu bir ülke haline geleceğiz" dedi. 
 
"Partili cumhurbaşkanlığı sistemi ülkeyi geriletti"
Uz, "2018 yılı itibariyle, "partili cumhurbaşkanlığı" denilen bu ucube sistem başlandığından bu yana, ekonomide 20 ülke arasından çıkmış, hukukta 23 basamak gerilemişiz, basın özgürlüğünde 154`ncü sıraya düşmüşüz, eğitim, sağlık alanları yine aynı şekilde. Bütün evrensel verilerde Türkiye hızla geriye gitmiştir, her geçen zamanda da gerilemektedir. Biz bu yapıdan kurtulacağımıza inanan bir yapıyla geliyoruz. Genel Başkanımız sayın Meral Akşener, anketlerde Cumhurbaşkanını geçen üç kişiden bir tanesidir. Buna rağmen, kendinden vazgeçme feragatını gösterdi bu topluma. Yeter ki ülke nefes alsın, yeter ki iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilsin. Demokratik bir sistemde, başbakan olmak istediğini ve olacağını söyledi. Halkımız bunu da gördü. Sayın Akşener`in derdi koltuk olmadı hiçbir zaman. Ama ülkenin sorunlarının çözümünün de İyi Parti olduğunu gösterdi" dedi. 
 
"Birinci parti olacağız"
"Ekonomik, sosyal ve siyasi çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" diyen İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, "Sayın Genel Başkanımız önderliğinde, ülkenin sorunlarını görüyor ve çözüm formüllerimizi üretiyoruz. Diğer taraftan da her parti gibi kamuoyu araştırmaları yapıyor, araştırma işinde uzman şirketlerle de halkımızın nabzını tutuyor ve tercihlerini öğreniyoruz. Şunu net bir şekilde görüyoruz, İyi Parti yüzde 18-20 bandına oturmuş, seçmeni ile bütünleşmiş ve giderek güçlenen büyüyen bir parti konumuna gelmiştir. 4 yıllık bir parti olmamıza rağmen 512 bin üyeyle, sandık görevlilerinin yüzde 90`ına yakınını tamamlamış, Türkiye`de seçime ve iktidara hazır bir parti konumundayız. Siyasetin ana unsuru insandır, kendini yetiştirmiş insandır. Partimiz de bu anlamda da güçlü ve yetkin bir partidir. Bu nedenle vatandaşlarımızın teveccühüyle karşılanmaktayız. Çok şeffaf ve net gidiyoruz. Türkiye`nin bizce ihtiyaç duyduğu tablo budur. Bunu yerine getiriyoruz, milletimiz de bunu görüyor ve biz inanıyoruz ki, bizi birinci parti yapacaktır" dedi. 
 
"Önce genel seçimler, ardından yerel seçimler"
"Millet İttifakı olarak önümüzde öncelikle bir genel seçim var" diyen Uz, "Genel seçimde oluşacak tablo ve şablon yerel seçimler için çok önemli. Millet İttifakı belediyelerinin sorumluluğu ve yükümlülüğü bizim üzerimizde. Biliyorsunuz çoğu yerde iki parti birlikte yerel seçimlere girdik ve birlikte kazandık. Dolayısıyla biz sadece İyi Partili belediyelerle değil CHP`li belediyelerle de yükümlüyüz. Onların çalışmalarını, halka dokunuşlarını değerlendirmekle de yükümlüyüz. Bu bağlamda, Çanakkale`de iki belediyemiz var İyi Parti olarak. Onların çalışmalarını da yakından takip ediyoruz. Millet İttifakı Belediyelerimizde yaptığımız çalışmalar çok önemli ve belirleyicidir. Vatandaş odaklı çalışmalar yapılırsa zaten, Millet İttifakına teveccüh gösterecektir. Bizim İyi Parti olarak avantajımız şu; yeni bir partiyiz, heyecanlıyız. Bir yerde bir iş yapılacaksa koşa koşa gidiyoruz, çözmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
(Seçkin Sağlam-Yusuf Sonkurt) 
Paylaş