havadurum

Deprem risk haritası çıkarıldı mı?..

Birinci derece deprem kuşağında yer alan Çanakkale`de depreme hazırlık konusunda bir ciddiyet gösterilmemesi dikkat çekiyor. Ülkemizin dört bir yanında birbiri ardına yaşanan depremler dikkatleri bu konuda yoğunlaştırdı. AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Nurkan Şanda, İl Genel Meclisi’ne deprem konusunda 2010 yılında bir önerge sunmuştu. Aradan geçen zamana rağmen sunulan önerge ile ilgili hiçbir şey yapılmadığı ortaya çıktı. Deprem risk haritasının çıkarılmadığı Çanakkale’de, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün deprem ile ilgili bir projesinin olduğunu kaydeden Şanda, bu projenin hangi boyutta olduğunun bilinmediğini söyledi.

731
 
AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Nurkan Şanda, İl Genel Meclisi’ne deprem konusunda 2010 yılında bir önerge sunmuştu. Aradan geçen zamana rağmen sunulan önerge ile ilgili hiçbir şey yapılmadığı ortaya çıktı. Deprem risk haritasının çıkarılmadığı Çanakkale’de, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün deprem ile ilgili bir projesinin olduğunu kaydeden Şanda, bu projenin hangi boyutta olduğunun bilinmediğini söyledi.
 
Konu ile ilgili sorularımızı yanıtlayan AKP İl Genel Meclis Üyesi Nurkan Şanda, deprem konusunda sunduğu önerge ile ilgili herhangi bir gelişme olmadığını belirterek; “Şu anda bir gelişme yok. Herhangi bir bilgi alamadım. Ama Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün deprem konusunda bir çalışması olduğunu duydum. Yönetmeliğe göre Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün deprem ile ilgili yapmış olduğu bir proje var. Ama hangi boyutta olduğunu bilmiyorum” dedi. Şanda, İl Genel Meclisi’ne sunduğu önergeyi önümüzdeki dönem içerisinde mecliste tekrar gündeme getireceğini sözlerine ekledi.
 
2010 yılında gündeme gelmişti
İl Genel Meclisinin AKP’li üyesi Nurkan Şanda, 2010 yılında yeni binalar için aranan şartlar arasında gösterilen jeolojik zemin etütleri kadar, 2. derece deprem kuşağına göre kurulmuş binaların depreme dayanıklılığının da tespit edilmesi gerektiğini belirterek, deprem risk haritasının çıkarılması için ilgililere çağrı yapmıştı.
Paylaş