Demokrasiyi kendi içimizde işleterek yükseleceğiz...

CHP Çanakkale Örgütü 14 aday adayı ile önseçimi gerçekleştirdi.

780
Önseçim öncesinde heyecan doruk noktaya ulaşırken partililerin birlik beraberlik içindeki görüntüler sergilemesi takdir edildi. Oyunu kullanan her yönetici, milletvekili aday adayı açıklama yapıp süreci değerlendirdi. Çanakkale merkez ve içmelerde delegelerin sandık başına gitme oranının yüzde 90’lara vardığı bildirildi. Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Salonuna kurulan 4 sandıkta yapılan merkezdeki seçimde aday adayları telefon trafiği ile ilçelerden bilgi almak için mücadele etti.
 
 
CHP İl Başkanı Hamza Karagöz:
“Bugün genişletilmiş bir taban yoklamasıyla adaylarımızı tespit edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’ nin siyaset anlayışı, her zaman tabanın iradesine başvurup kendi içinde demokrasiyi işleterek adaylarını tespit etmiştir. Bugün de öyle bir bayram günü yaşıyoruz. Bu hareketlilik bize sevinç veriyor. Demokrasiyi kendi içimizde işleterek, yükseleceğiz ve AK Parti iktidarına son vererek hem ülkemize rahat bir nefes aldıracağız hem de parti içerisindeki yarışta ipi göğüsleyen arkadaşlarımızı Ankara`ya göndereceğiz”
 
 
CHP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Hikmet Yurteri:
“Yaklaşık 4 aydır ilçeleri, köyleri beldeleri gezdik. Cumhuriyet Halk Partisinin üyelerinin, delegelerinin olduğu yerlere gittik. Kendimizi ifade etmeye çalıştık. Bu yarışta 14 arkadaşımız yarışıyor. Bütün arkadaşlarımıza bu yarışta başarılar diliyorum. Sandıktan kim çıkarsa çıksın, ben bu yola çıkarken Cumhuriyet Halk Partisi’ nin Çanakkale’ de birinci parti, Türkiye’ de iktidar olabilmesi için, bu sürece katkı verebilmek amacıyla yola çıktım. 31 yaşında genç bir öğretim elemanıyım. Bu süreçte inanıyorum ki delegelerimizde sağduyulu bir şekilde davranarak bizi değerlendireceklerdir. Bu sandığın içerisinde 4 arkadaşımız çıkacak. Bugun ilk dört aday arasında yer alacağıma inanıyorum. Bunu gezdiğim gittiğim yerlerde gördüm. O ilk dördün arasında olmasam dahi, o arkadaşlarımla beraber el ele, omuz omuza mücadeleme kaldığım yerden devam edeceğim”
 
 
CHP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Ahmet Küçük: “ Kendi arkadaşlarımla yarışmak kolay değil. Ama demokrasinin böyle güzel bir tarafı var. Bu süreci çok ciddi bir yara almadan, önemli bir sıkıntı olmadan atlatacağız gibi görünüyor. Sonuçlar şimdiden hayırlı olsun. Hakim huzurunda bir önseçimi beraber gerçekleştiriyoruz. Ortak akıl doğru akıl, iyi akıldır. Delegelerimizin Cumhuriyet Halk Partisinin 7 Haziran’ da kuracağı iktidar kadrosunu en iyi şekilde çıkaracağına inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerine süreci iyi yönettikleri için teşekkür ediyorum”
 
 
CHP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Muharrem Erkek: “Adaylarımız Hakim denetiminde delegelerimiz tarafından belirleniyor. Biz her zaman söylüyoruz, önce parti içi demokrasi sonra ülkede demokrasi. Siyasi partiler demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Ama kendi içlerinde önce demokrasiyi yaşamaları gerekir. Görüyorsunuz burada AKP’ de seçimler oluyor. Sandıklar açılmadan Ankara’ ya gidiyor. Kendi içinde demokrasi kültürü gelişmeyen bir parti Türkiye’ ye nasıl demokrasi getirsin. Çanakkale için, partimiz için hayırlı olsun. Sandıktan kim çıkarsa çıksın hepimiz Çanakkale için çalışmaya devam edeceğiz”
 
 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan: “ 7 Haziran seçimlerinde buradan çıkacak arkadaşlarımızla çalışacağız. Şimdiden delegelerimizin adayları belirlemeleriyle harekette başlamış oluyor. Adaylar belli olduktan sonrada 7 Haziran seçimlerine kadar yoğun bir biçimde çalışmamızı yürüteceğiz. Ve Çanakkale’ de birinci parti olmasını sağlayacağız”
 
 
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan: “7 Haziran 2015 seçimleri ülkemiz için, halkımız için çok önemli.Yeni bir dönemecin başlangıcı olacak. İnşallah aydınlık bir Türkiye’ nin başlangıcının ilk sayfası burada başlamış olur. Kazanacak olan adaylara şimdiden başarılar diliyorum. Tabi 7 Haziran seçimleri adaylardan daha önemli. Seçilenlerin başımızın üstünde yeri var. İnatla çalışmaya devam edeceğiz”
Paylaş