"Demokrasinin öncüsü ve teminatı biz olacağız"

1166
CHP İl Yönetiminden Serhad Savaş gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Savaş, dünyada ve ülkede ciddi bir değişimin sancılarının yaşandığını belirtti. Ekonomik, siyasi ve sosyal olarak ülkenin çıkmada olduğun belirten Savaş değerlendirmesinde; "Dünyada ve ülkemizde ciddi bir değişimin sancılarını yaşıyoruz. Tüm dünyada göç, pandemi ve iklim krizi gibi ciddi sorunlara çözüm üretmek gerekirken, otoriter yöneticilerin günübirlik ve popülist politikalarının bedelini ödemeye devam ediyoruz. Küresel adaletsizliğe karşı kamera karşısında kafa tutuyor gibi gözükenler, ülkemizi Avrupa`nın rahatı için göçmen hapishanesine çevirmekten, Türk insanını ve doğasını yabancı zenginlere peşkeş çekmekten geri durmuyor, hamaset ile işbirlikçiliğini gizlemeye çalışıyor. İnsanca barınacak bir ev bulmanın, sağlıklı gıdaya erişmenin, kışın ısınmanın dahi zorlaştığı, refahın bir avuç insanda toplandığı, milyonların sefalete mahkum edildiği adaletsiz bir dönemin artık sürdürülemez olduğunu hepimiz görüyoruz. Onuruyla ekmeğini kazananların horlandığı, çalıp çırpanın sırtının sıvazlandığı, kayırmacılığın kural haline geldiği ve toplumun tepeden tırnağa çürümeye mahkum bırakıldığı karanlık günlerin en kötü ve son safhasındayız. Halkın gündeminde bunlar varken, iktidar mezhep ve etnik kökene dayalı çatışmaları körüklemekten, sokak ortasında hedef gösterdiği gazeteci ve siyasetçilere saldıranlara göz yummaktan, ülkedeki gerilimi arttırarak, korku propagandasını yaymaktan geri durmuyor. Yarattıkları rejimin ne kadar çürümüş olduğunu ise iktidarın gidişini görerek taraf değiştirenlerin ifşalarından görüyoruz" dedi. 
Savaş, değerlendirmesinin devamında; "Yüzüncü yılına yaklaşan ve 20 yıllık talan ve yağmaya inat ayakta duran Cumhuriyetimiz, bu sancılı sürece ne yazık ki saltanat heveslileri tarafından zapt edilmiş halde yakalanmıştır. Kamu olanaklarıyla zenginleşen vakıflar, uyuşturucu ve kumara batmış yöneticiler, mafyayla iş tutan siyasiler, yargıda oluşmuş borsalar ve neredeyse her hafta bir Susurluk Kazası`na eş değer skandal, Ne Türkiye`nin kuruluş ilkeleriyle, ne binlerce yıllık medeniyete sahip çıkmış bu coğrafyayla, ne de 21.yüzyılın evrensel değerleriyle bağdaşmıyor. Sınırları cetvellerle çizilmiş müstemleke ülkelerini andıran bu başıboşluk, kuralsızlık ve keyfilik, emperyalizme direnerek kurulmuş, bağımsızlığı için kanını dökmüş, tüm Ortadoğu`ya ilham olmuş Anadolu devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk ve Kuva-yıl Milliyecilerin kurduğu ülkeye yakışmıyor. Uçurumun kenarında yıkık bir ülkeyi, onurlu insanların bağımsız memleketi kılmak için çalışanların mirasını hoyratça tüketenler, tarihimizin en karanlık günlerini bu topluma yaşatmış, bizzat beka sorunu haline gelmişlerdir. Ancak bu gidişata halk dur demeye karar verdi. Bu kararının işaretini 31 Mart yerel seçimlerinde veren halkımız, hükümet değişimi için de erken seçim talebini gün geçtikçe yükseltiyor. Adalete ve refaha susamış milyonlarca insanın yıllardır süren çabasının meyvelerini alma mevsimi yaklaşıyor" dedi. 
 
Cumhuriyetin ikinci yüz yılının ülkemizde de yeni bir kırılmanın ve sıçramanın başlangıcı olacağını belirten Savaş; "Tarih, bu dönemde öncülük etme görevini ise partimize verdi. Uzun yıllar muhalefet olarak demokrasiyi ayakta tutma mücadelesini veren partimiz, sonraki dönemde iktidara gelerek bu mücadeleyi taçlandıracak. Diktatörlüğü demokrasiyle yıkarak tarihe geçecek ve en geniş demokrasi cephesini kurarak ülkemizin kaderini yeniden ele alarak, toplumsal barışı yeniden sağlayacak olanlar ise bizleriz. Çünkü biz, Kuvayı Milliye`yiz. Bu topraklarda ne zaman umutlar tükendi dense, umut olanlar biziz. Biz, adalet için yollara düşen, yurdun dört bir tarafından insanla sel olup Ankara`dan İstanbul`a akanlarız. Biz, kadın mücadelelerinin ayak izini ülkenin dört bir yanında takip edenleriz. Biz, Gezi`de bir ağaç için direnen, Kaz dağlarına sahip çıkan, toprağın üstünün `altın`dan daha değerli olduğunu bilenleriz. Biz, üreten, güçlü bir Türkiye için 10 yılda 15 milyon genç yaratan, ülkeyi demir ağlarla örenlerin talebeleriyiz. Geldikleri yeri unutup kibir kulelerinin içine hapsolmuşlara inat, biz halkız, halkın partisiyiz. Cumhuriyetin kuruluşu tüm coğrafyamıza ilham olmuş, bağımsızlık mücadelesi veren ezilen milletlere örnek olmuştu. Yüz yıl önce değişimin öncüsü olduk, bugün de olacağız" dedi. 
 
Savaş değerlendirmesinin sonunda; "Değişim Türkiye`den başlayacak. Otoriter ve popülist iktidarların sonunun başlangıcında bizim imzamız olacak. Lider kültü yerine ortak aklın, parti içi demokrasinin, halkın yönetime katılmasının ve gerçek demokrasinin öncüsü ve teminatı biz olacağız. Cumhuriyetimizi; ikinci yüzyılında demokrasi ile taçlanlandıracağımız bu tarihsel dönemi hep beraber inşa edeceğiz. Refahın adil bölüşmenin, doğa ile uyumun, yeniden mutluluk ve huzurun mimarları içimizden çıkacak. Görünen o ki, ne dünyada ne de Türkiye`de düzen bu şekilde devam edemeyecek. Bu düzen böyle gitmeyecek. Bir şeyler değişmek zorunda ve değiştireceğiz. Latin Amerika`dan, Ortadoğu`ya, Avrupa`dan Asya`ya Kamucu, Laik, Demokratik rejimlerin inşası insanlığın gelecek umudu temsil ediyor. Bu umudun adresi ülkemiz olacak, Değişim Türkiye`den başlayacak. Değişim Cumhuriyet Halk Partisi ile başlayacak" ifadelerini kullandı.
(Eren Aşnaz)
Paylaş