havadurum

Demokrasi Platformu toplandı

919
Parti içinde demokrasinin işletilmesi, bu kapsamda Çanakkale’de bugüne kadar eksik işleyen demokrasinin yeni kongre süreci ile telafi edilerek CHP Çanakkale örgütünün dinamik bir hale getirilmesi için bir araya gelen Demokrasi Platformu üyeleri, İl Yönetimince alınan mahalle delegeleri seçimlerinin İl Merkezi binasında yapılması kararına tepki gösterdiler.
 
Yapılan toplantıda söz alan üyeler bu kararın sakıncalarını dile getirerek talepleri için Milletvekili Ali Sarıbaş’ın Genel Merkez düzeyinde temaslarda bulunması talebi ortaya çıktı. Üyelerin ayrıca Genel Merkeze bu kararın yanlış olduğunu belirtmeleri konusunda kişisel iletişimlerde bulunacakları elde edilen bilgiler arasında.
 
CHP’li üyeler; “katılımcılık diyor isek, tüm partililerimizin seçim süreçlerine aktif katılımından bahsediyor isek buna ilişkin uygun koşulları yaratmalıyız. Yüzlerce kişiyi parti il binası gibi fiziki olarak yetersiz kalacak bir yerde seçime zorlamak masum bir durum değildir. Partimizin demokratik işleyişine gölge düşürecek ve telafisi imkansız olumsuzluklara yol açacak böylesi bir kararı doğru bulmuyoruz. Düzeltilmesi için gerekli iletişimlerde bulunacağız“ şeklinde değerlendirmelerde bulundular.
Paylaş