Demirbaş; "Yaşanan en küçük adaletsizliği deşifre edeceğiz"

993

 Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu Sen) Çanakkale İl Temsilciliği, İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde İl Sağlık Müdür Ali Taşçı’yı eleştiren basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına, Türk Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş ile üyeleri, Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turhan Çavdar ile üyeleri katıldı. İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde yapılan basın açıklamasında, sendika üyelerinin yaşadığı sorunlar dile getirildi. Basın açıklamasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü önüne siyah çelenk sunuldu. Basın açıklamasını yapan Türk Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Demirbaş, sağlık sektöründe adalet terazisinin dengeli bir şekilde işlemediğini belirtti. Demirbaş, sendika üyeleri üzerinde yıldırma politikaları ev mobbing uygulandığını söyledi. Demirbaş, “Hiç kimse idarecilikle sendikacılığı karıştırmasın ve makamını kullanarak bu işlere bulaşmasın. Sabır taşı çatlamış, bardak taşmıştır. Sınırlar zorlanmakta, kamu çalışma hayatı zehir ve rezil edilmektedir. Bu kişiler yanlışlarından bir an önce dönmezlerse kendilerini belgeleriyle ifşa edeceğiz. Gözüm üstünüzde, yaşanan en küçük adaletsizliği deşifre edeceğim” ifadelerini kullandı.


“Sendika üyelerimize üyelikten ayrılmaları için mobbing uygulanmaktadır”
Türk Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş; “Türkiye`nin terörle çetin mücadele verdiği, iç ve dış güçlerin ülkemizi bölmeye yönelik gayretlerinin olduğu bu dönemde, milli birlik ve beraberlik özellikle siyaset kurumu tarafından sıkça vurgulanmaktadır. Bu vurguda kimsenin ayrımcılık yapmaması, özellikle kamuda bu tür ayrımcılık yapanların iyi niyetli olmadığı hatta kripto olarak bile değerlendirileceği ifade edilmiştir. Türkiye sevdasını, emeğinin önüne koyan bir sivil toplum örgütünün mensubu olarak Türkiye Kamu senliler; bu anlayışa dikkat ettik ve zedelenmemesi adına gayret gösterdik. Ülkemizin oldukça hassa bir dönem içerisinde olduğunu düşündüğümüz için biz böylesine hassas davranırken ne yazık ki bazı idarecilerin hala yandaş sendikacılık sevdasına tutulmalarını, ayrım ve ötekileştirme yapmalarını görmek bizi derinden üzmektedir. Böylesine talihsiz bir durum ne yazık ki Çanakkale`de yaşanmakta ve iş çığırından çıkmış durumdadır. İl Sağlık Müdürü ve onun emrinde görev yapan bazı idareciler yoğun bir biçimde adeta kendilerini sarı sendikaya ispatlamak gibi bir gayretin içine girmişler ve üyelerimize baskı uygulamaya başlamışlardır. Ayrımcılık, ötekileştirme ve sendika üyelerimize üyelikten ayrılmaları için mobbing uygulanmaktadır” dedi. 
 
“Türkiye Kamu Sen’e tahammül edeceksiniz”
Türk Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Demirbaş; “Adaletlerinin terazisi öylesine kaymıştır ki, Yetkili olduğumuz Merkez Devlet Hastanesinde işyeri temsilcimizin görev yeri yasa ve mevzuata aykırı olmasına rağmen değiştirilmiştir. Çalışanların taleplerini iletmek ve yaşanan sorunlara dikkat çekmek için görüşme taleplerimiz Sağlık Müdürü tarafından sürekli olarak geçiştirilmektedir. İl ve ilçelerdeki sağlık kurumlarında üyelerimize baskı yapılmakta, temsilcilerimizle uğraşılmaktadır. Biz sendika rekabetini her zaman savunuruz ve isteriz ama ayrımcılık ve ötekileştirme gibi kamu çalışma düzeni ve huzurunu bozan iğrençliklere asla müsamaha göstermeyiz. Buradan açıkça uyarıyoruz. Hiç kimse idarecilikle sendikacılığı karıştırmasın ve makamını kullanarak bu işlere bulaşmasın. Kamu kurumlan Ali babanın çiftliği değildir. Devletin makamlarını ehliyetsiz, liyakatsiz kişilere emanet etmenin ağır bedellerini 15 Temmuzda ödedik. Başka bedeller ödemek istemiyoruz. Herkes işini yapacak. Sağlık İl Müdürü yandaş sendikacılık yapmayacak. Türkiye Kamu Sen’e tahammül edeceksiniz. Bizim Takvim, broşür, afişlerimize sahip çıkacaksınız emanetiniz gibi koruyacaksınız. Gözüm üstünüzde, yaşanan en küçük adaletsizliği deşifre edeceğim” ifadelerini kullandı.
 
“Sabır taşı çatlamış, bardak taşmıştır”
Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Demirbaş; “Buradan tüm siyasi partilere, bölge milletvekillerine, Sayın Valimize duyurum, Çanakkale bürokrasisini saran bu durum karşısında acil müdahaleye çağırıyoruz. Çünkü sabır taşı çatlamış, bardak taşmıştır. Sınırlar zorlanmakta, kamu çalışma hayatı zehir ve rezil edilmektedir. Açıkça ilan ediyoruz ki bu kişiler hakkında Ankara`da dahil olmak üzere ilgili yerlere gerekli şikayetler yapılacaktır. Bunu yapanlar neleri yıkıp bozmaya çalıştıklarına dikkat etmelidirler. Bu dönemde kamuda böyle işlere kalkışarak huzuru bozan ve çalışma barışını zedeleyenlere de fırsat verilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Umarız bu konuda bu tür işlere kalkışanlar hakkında gereği yapılır. Bu kişiler yanlışlarından bir an önce dönmezlerse kendilerini belgeleriyle ifşa edeceğiz. Devlete bu işi yapanları anlatarak Cumhurbaşkanlığına da ileteceğiz. Bu konuda gerekli başvuruları da yapmak üzere olduğumuz herkes iyi bilsin” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş