Demirbaş "Arkadaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz"

1678
Çanakkale Şube Başkanı Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Resul Demirbaş, öğretmenlere uygulanan şiddet ve hakarete tepki gösterdi. Demirbaş, "Son yıllarda üzülerek şahit oluyoruz ki öğretmene şiddet vakaları artık sıradanlaşmıştır" sözlerine yer vererek meslektaşlarının yanında olduğunu dile getirdi.
 
"Son örneklerinden biri de Çanakkale`den..."
Öğretmenlere uygulanan şiddet haberlerinin son bulması gerektiğini ifade eden Başkan Demirbaş, "Gün geçmiyor ki öğrenci ya da veli tarafından sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım. Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine ve hatta canına kast eden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir. Bitmek bilmeyen bu şiddet olaylarına son örnek ne yazık ki Çanakkale`de gerçekleşmiş, Çanakkale Ticaret Borsası İlkokulu`nda görev yapmakta olan üyemiz sınıf öğretmeni Gülşah Özkan veli şiddetine maruz kalmıştır" dedi.
 
"Öğretmen arkadaşımız, hakaretlerine maruz kalmıştır"
Çanakkale`de gerçekleşen olaya dair bilgi veren Demirbaş, " Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 31. maddesinde geçen `İstenilen yeterlik düzeyine ulaşamamış ilkokul öğrencilerine, velinin yazılı talebi üzerine, sınıf tekrarı yaptırılabilir` ifadesine istinaden sınıf öğretmeni Gülşah Özkan öğrencinin velisi olan annesi ile istişare edip kendisinden aldığı yazılı izin ile öğrencinin sınıf tekrarı yapmasına karar verilmiştir. Her şey yönetmeliğe uygun gerçekleştirilmişken sınıf öğretmeni Gülşah Özkan, öğrencinin babası tarafından ağır ithamlı küfür ve hakaretlerine maruz kalmıştır. Bunun üzerine öğretmenimiz TCK`nin 125/39 maddesi gereğince kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret suçundan öğrenci babasından şikayetçi olmuştur" dedi.
 
"Öğretmenin itibarı Milli Eğitim`in namusudur"
Başkan Demirbaş, "Tek derdi, öğrencilerine bilgi ve birikimlerini aktarmak, onları geleceğe hazırlamak olan öğretmenlerimizin hiç de hak etmedikleri bir şekilde şiddet ve hakarete maruz kalmaları bizi derinden üzmektedir. Öğretmenin itibarı Milli Eğitim`in namusudur. Türk Eğitim Sen olarak öncelikle itibarımızı koruma konusunda mücadelemizin devam edeceğinin bilinmesini istiyor ve arkadaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Unutmayalım; öğretmene sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır" ifadelerine yer verdi.
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş