Demirbaş’a Süryani Nişanı...

Kardeş Kent Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’a yalnızca Süryanilere büyük hizmeti geçenlere verilen ‘Süryani Nişanı’ Dünya Süryaniler Birliği Başkanı Johny Messo tarafından takdim edildi.

346
Farklı kültürlerin bir arada yaşaması konusundaki  yerel yönetim çabaları ile dikkatleri üzerinde toplayan Kardeş Kent Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Dünya Süryaniler Birliği tarafından  halkların bir arada ve kardeşçe yaşamasına verdiği destek nedeniyle “Süryani Nişanı” ile ödüllendirildi.
 
Abdullah Demirbaş yaptığı konuşmada kendisine sunulan nişan nedeniyle teşekkür ederek “Keşke bu günleri daha önce yaşasaydık. Evet, insanlar gittiler. Ama gidenlerle birlikte biz de kaybettik. Şimdi tarihsel özeleştiri yaparak kaybettiklerimizi yeniden kazanma çabasındayız. Elbette ki belki birçok şeyi geri getiremeyiz. Ama inanıyorum ki geleceği daha güzel bir şekilde yaşamak adına öreceğiz” dedi.
 
Demirbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Artık acıları yarıştırmak yerine, acıları ortaklaştırmak bir daha geçmişin yaşanmaması adına bir şeyler yapmalıyız. Ben bu anlamıyla kendimi görevli hissediyorum. Ben görevimi yapıyorum, olması gerekeni yapıyorum. Bunun için hiç teşekkür etmeye gerek yok aslında. Biz yapmamız gerekeni yapıyoruz. Biz aslında sizlere teşekkür ediyoruz ki sizleri kovanların inadına topraklarınıza döndünüz. Biz inadına ve ısrarla bir arada yaşayacağız, yaşamalıyız. Acıları bir daha yaşamamak adına.” dedi.
Paylaş