Dehmen "Akşener'i Cumhurbaşkanı yapacağız"

814

 

İyi Parti İl Başkanı İrfan Dehmen geçtiğimizi hafta sonu düzenlenen 1’inci Olağanüstü Kurultay’ın ardından partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Yani oluşturulan İl Başkanlığı Divan Kurulu üyelerini basına tanıtan Dehmen, Kurultay’la ilgili bilgilendirmede bulundu. Kurultay için ‘Ankara’da yer yerinden oynadı’ tabirini kullanan Dehmen, Kurultay’a yüz binin üzerinde katılım olduğunu belirtti. 2019 yılında yapılacak olan yerel ve genel seçimlere taşıyacak kadroların belirlendiğini ifade eden Dehmen;  “Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapacağız” dedi. Dehmen açıklamasında ilk olarak; “İyi Parti olarak Birinci Olağanüstü Genel Kurultayımızı geçtiğimiz Pazar günü, inançlı, cesur, kendine güvenen, bir o kadar da coşkulu, heyecanlı on binlerle tamamladık.  Ankara’da yer yerinden oynadı. Adeta salladık. Koltuk İttifaklarının, İttifakçılarının uykularını kaçırdık. Kaçırmaya da devam edeceğiz” dedi. 

 
“Yüz binini üzerinde katılım vardı”
Kurultay’a yüz binin üzerinde katılım olduğunu belirten Dehmen; “Ankara Spor Salonunda ve çevresinde tek bir bindirilmiş kıta yoktu.  Çanakkale İyi Parti İl ve İlçe teşkilatları olarak onlarca otobüs, midibüs ve özel araçlarla, bin 500’e yakın partili ve gönüllümüzle Kurultaya katıldık. Bunun için büyük özveride bulunan parti il ve ilçe teşkilatlarımızın başkan ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum.  Kurultayın gerçekleştiği Ankara Spor Salonu ve çevresinde çoğu kaynaklara göre yüz binin üzerinde katılım vardı” dedi.
  
“Maya tuttu”
Yerel ve genel seçimler için bütün kadroların oluşturulduğunun altını çizen Dehmen; “Bütün tahminleri alt üst ettik.  Daha kurulalı 5 ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen tahminlerin çok üstünde bir katılımın gerçekleşmesi, mayanın tuttuğunu göstermektedir.  Kurultayda, Partimizi 2019 yılında yapılacak olan yerel ve genel seçimlere taşıyacak kadrolar seçilmiştir.  Bütün delegeler, Meral Akşener’in Genel Başkanlığında oluşturulan Genel İdare Kurulu ve Disiplin Kurulu listelerini tek yürek olarak desteklemiştir” ifadelerini kullandı.
  
“TRT kanallarının katılmamasını kınıyoruz”
TRT başta olmak üzere birçok ulusal kanalın Kurultay’ı görmezden geldiğini ifade eden Dehmen; “Hepinizin bildiği gibi, Halk TV, Yeniçağ Gazetesi, Doğan Haber Ajansı, Fox TV gibi bazı medya kuruluşları dışında ne ulusal ne de yerel basın, mahşeri kalabalığın katıldığı Kurultayımızı izleyememiştir.  Basının sustuğu yer demokrasinin bittiği yerdir.  Basının susturulduğu yerde adalet mekanizması da tükenmeye yüz tutar.  Basının çekildiği yerde hak, hukuk arayışları biter.  Doğruları ve gerçekleri basın olmadan paylaşmanın, ortaya çıkarmanın imkânı yoktur.  Ak Parti kongresini tam sekiz buçuk saat yayınlayan, Devletin ve Milletin kanalı olması gereken TRT kanallarının, milletin partisi İyi Parti Kurultayına katılmamasını esefle karşılıyoruz” dedi.
 
“Niçin Atatürk’e saygısızlık gösteriyorsunuz?”
Akşener’in Kurultay’daki sözlerini paylaşan Dehmen; “Genel Başkanımızın kurultaydaki konuşmasından bazı ifadeleri sizlerle paylaşmak istiyorum.  Bu iktidar sahipleri,  niçin Çanakkale’nin üzerine çıkmak için teröre karşı yapılan operasyonları savaş gibi gösteriyorsunuz? Niçin Atatürk’e saygısızlık gösteriyorsunuz? Niçin Çanakkale Ruhunu incitiyorsunuz? Niçin bu memleketi kuranların yakasını bırakmıyorsunuz?  Hangi cüretle İstiklal Marşımızı değiştirmeye çalışıyorsunuz?” dedi. 
 
“Tarımı bitirdiniz”
Üreticinin son günlerdeki durumuna değinen Dehmen;  “Eskiden tarlasından kalkan ürünü satıp oğlunu kızını evlendiren çiftçimiz, artık tarlasını satıp ancak oğlunu kızını evlendirebiliyor.  22 ülkeden et, 26 ülkeden canlı hayvan ithal ediyorsunuz. Tarımı bitirdiniz. Buğday, arpa, mısır, pirinç, fasulye, nohut ve mercimek başta olmak üzere tarım ürünleri ithalatı çığ gibi büyüyor.  Ekonomi borç ekonomisi haline geldi. Cumhurbaşkanı ayrı telden, Başbakan başka telden, ekonomiden sorumlu bakan ise farklı bir telden çalıyor” dedi.  
 
“Anıtkabir böyle bir kalabalığa çok az şahit olmuştur”
Anıtkabir ziyareti ile ilgili konuşan Dehmen; “Kurultayımıza katılan çoğunluğu kadın olan mahşeri kalabalığın, seçime geçildikten sonra, Anıtkabir’i ziyaretleri görülmeye değerdi.  Anıtkabir böyle bir kalabalığa çok az şahit olmuştur.  Bu davaya gönül vermiş on binlerce insanımızın kendi imkânlarıyla, Kurultayı onurlandırması, desteklemesi, demokrasi tarihinde eşine rastlanmış bir olay değildir” dedi.  
 
“Vatanseverlik ceketini giyen milyonlar olduğumuzu ispatlayacağız”
Son olarak Genel Başkan Akşener’i Cumhurbaşkanı yapacaklarını söyleyen Dehmen; “İlk seçimlerde bu hareketin nasıl çığ gibi büyüdüğünü göstereceğiz.  Parlamenter Sistemin, Demokrasinin, Adaletin, Çağdaş Demokrasinin temeli olan ‘Yasama, Yürütme ve Yargı’nın bağımsızlığı için, Güçler Ayrılığı ilkesinin tesisi için vatanseverlik ceketini giyerek yola çıkan milyonlar olduğumuzu ispatlayacağız.  Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapacağız” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş