Dayan göreve başladı

Ağrı`nın Doğubeyazıt ilçesi kaymakamlığından Eceabat Kaymakamlığına İçişleri Bakanlığı`nın kararnamesi ile atanan Nurettin Dayan görevine başladı.

883
 
Görevine başladıktan sonra makamında tebrik ziyaretlerini kabul eden Kaymakam Nurettin Dayan, Eceabat`ta görev yapmaktan dolayı onur duyduğunu söyledi. Dayan; “Dedem burada savaşmış ve gazi olmuş. Kendisi İstiklal Madalyası sahibiydi. Madalya dedemden babama, ondan da bana kaldı. Burada görev yapmak bana onur veriyor” dedi. Daha önce çeşitli vesilelerle hem Eceabat`ı hem de Gelibolu Yarımadası`ndaki şehitlikleri ziyaret ettiğini kaydeden Dayan; “Bu nedenle Eceabat`ı kısmen biliyorum. Burası bizleri bir arada tutan, birlik ve beraberliğimizi ortaya koyan bir yer. Milli birlik ve beraberliğimize katkı sağlaması amacıyla, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde çalıştığımız yerlerde, buradaki kutsal topraklara çok sayıda öğrenci gönderdik. Bizleri bir arada, diri tutacak olan Çanakkale ruhudur. Bu kapsamda bizlere ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Buraya hizmet etmeye, hizmetkar olmaya geldik. Biliyoruz ki şehitler diridir. Eceabat onların manevi mirasıdır. Sahip çıkılması gerekiyor” diye konuştu.
Nurettin Dayan kimdir?
15.04.1978 yılında Elazığ–Baskil’de doğan Nurettin Dayan, ilk, orta ve lise eğitimini Malatya’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Dayan, 03.02.2003 tarihinde Malatya Kaymakam adayı olarak Mülki İdare’ye katıldı. Tomarza Kaymakam Vekili olarak görev yapan Dayan, bir yıl süreyle Fransa–Besançon CLA’da dil eğitimi gördü. Paris–ENA’da yerelleşme konusunda seminerler alan Dayan, 90. Dönem Kaymakamlık kursunu üstün başarı ile tamamlayarak 17.04.2006 tarihinde Yozgat–Çandır Kaymakamı olarak atandı. Siirt–Pervari, Kütahya–Altıntaş, Bitlis–Güroymak, Malatya–Hekimhan, Ağrı–Doğubayazıt Kaymakamlığı görevlerinde bulunan Dayan, 08.08.2013 tarihinden itibaren Eceabat ilçesinde Kaymakamlık görevini yürütüyor. Kaymakam Dayan, evli ve iyi derecede Fransızca biliyor.
 
AKP`lilerden Dayan`a ziyaret
Belediye Başkanı Kemal Dokuz, AKP İlçe Başkanı Ergün Gören, AKP İlçe Başkan Yardımcısı Necdet Söylemez, AKP İl Genel Meclis Üyesi Öcal Gezen, AKP Belediye Meclis Üyeleri Osman Pöge ve Hüseyin Kurular, AKP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Naime Güler, Ömer Akgün, Recep Tutucu Eceabat Kaymakamlığı`na atanan Nurettin Dayan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette İlçe Kaymakamı Nurettin Dayan`a yeni görevinde başarılar dileyen Belediye Başkanı Kemal Dokuz, İlçe Kaymakamı Nurettin Dayan`a Enveriye ve Belediyenin bastırdığı kitapları taktim etti.
Paylaş