havadurum

Davut Gazi Benli AKP aday adaylığını açıkladı

AKP`den milletvekili için aday adaylığı açıklaması yapan Davut Gazi Benli, muhafazakarlık vurgusu yaparken, yoğun bir katılım ile “Geliyoruz” dedi. Benli adaylık konuşmasında “Yeniden partimizi, muhafazakar tabanımızla barıştırmaya, geliyoruz” ifadesini kullandı.

1203
 
 
2015 seçimleri için AKP`den aday adayı olmak üzere dün basının karşısına geçen Davut Gazi Benli, yoğun destekçileri ile birlikte tabiri yerinde ise gövde gösterisi yaptı. AKP`nin Çanakkale`de özellikle dışarıdan gelen ziyaretçiler konusunda büyük bir gelişme kaydettiğini ifade eden Benli, “Cumhuriyet tarihi boyunca, Çanakkalemize ziyarete gelenlerin en az iki katı bu 14 yıl içinde gelmiştir” dedi. Muhafazakarlık vurgusu da yapan Benli, “Muhafazakar kardeşlerimizin dışlandığı, cami cemaatinin dışlandığı, başörtülü ablalarımızın dışlandığı, sakallı ağabeylerimizin dışlandığı bir siyaset anlayışının karşısında dimdik durmak için geliyoruz. Yeniden partimizi, muhafazakar tabanımızla barıştırmaya, geliyoruz. İhtiyacımız olan yegane şey budur. Yoksa elbette çok büyük hizmetler yapıldı Çanakkale`mize. Sorun nedir? Sorun güven sorunudur. Muhafazakar tabanımıza yönelik dışlanmışlıklar sorunudur” ifadelerini kullandı.
 
İddialara yanıt verdi
“Davut Gazi Benli, seçilirse Çanakkale`ye gelmez” iddialarına da yanıt veren Benli, “Bazı kardeşlerimden duyuyorum, duyuyorum da üzülüyorum, kahroluyorum; diyorlar ki; (Davut ağabey gelirse, Ankara`da kalır. Çanakkale`ye uğramaz.) Buna kahrolmamak mümkün mü? 22 yıl boyunca, 1994`ten beri, Çanakkale`de en az bir milletvekilinin odası kadar, Çanakkaleli kardeşlerimizle, dostlarımızla kaynaştık. Eğer bu karakışa rağmen, bu kadar insan bugün burada toplanmışsa, bu bunun bir göstergesidir. Bu kardeşiniz Çanakkale`ye geldiğinde, kahve köşelerinde okey oynamıyor, fakirin, fukaranın dertlerini Ankara`ya iletiyor” dedi.
Paylaş