Davetiye tepkisi

Çan Belediyesi’nin termal otel açılış davetiyesinde yer tanımı Çanlı vatandaşların tepkisine yol açtı. Tepkilerin odağında olan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Atatürk ve İnönü parkı olarak bilinen bu bölge için neden bu isimlerin kullanılmamasını sorgulayan vatandaşlara; “Termal otel Atatürk Parkı’nın olduğu yere yapılacak. Kalan bina Avcılar Kulübü. Adreste bir tereddüt oluşmaması için o ifadeyi kullandık. Herkesin bildiği yeri tarif ettik. Bizim aklımıza böyle bir şeyin düşünüleceği gelmedi” şeklinde cevap verdi.

1130
Çan Belediyesi tarafından termal otel açılış davetiyesinde yer olarak ‘Avcılar Kulübü karşısı’ tanımının  kullanılması tepkilere yol açtı. Atatürk ve İnönü parkı olarak bilinen bu bölge için neden bu isimlerin kullanılmamasını sorgulayan vatandaşlar; “Çan Belediye Başkanı dünyanın farkında değil,yada termal otelin yapılacağı yerin adını bilmiyor.Otelin yapılacağı yerin bir adı olmasına rağmen isimlerini anmaktan imtina ettiği için Avcılar Kulübü karşısı diye davetiyeye yazılmış.Yerin adı Atatürk ve İnönü Parkıdır. Park iki bölümlü olup bir tarafı Atatürk Parkı, diğer bölümü İnönü Parkıdır. Böyle olmasına rağmen ‘Avcılar Kulübü  karşısı’ ibaresinin kullanılmasının altında yatan gerçekleri artık biliyoruz. Atatürk’ün itibarsızlaştırılması adına yapılan böylesi ucuz girişimleri kınıyoruz” değerlendirmesi yaptı. 
 
Belediye Başkanının yanıtı
Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu; “Atatürk Parkı’nın olduğu yerin yanına oteli yapıyoruz. Otelin yapılacağı mevki orası. Çanlılar daha iyi anlasın diye ‘Avcılar Kulübü karşısı’ diye tarif ettik. Atatürk Parkı desek artık park yok orada, termal otel inşaatı başladı. İnönü Parkı da projenin içinde. Proje cevre düzenlemesi parkı da kapsıyor. Kalan yapı Avcılar Kulübü. Herkes orayı bilir dedik. O nedenle herkesin bildiği yeri tarif ettik. Bizim aklımıza böyle bir şeyin düşünüleceği gelmedi. Otel Atatürk Parkı’nın yanına yapılıyor. Atatürk’ün adını anmamak mümkün mü? Bilindik yer olduğu için Avcılar Kulübü karşısı dedik. Atatürk parkı olduğu yere termal otel inşaatı olduğu için İnönü parkı da bu düzenlemenin içine gireceği için. Artık orası termal otel olduğu yer. Kalan yapı Avcılar Kulübü tereddüt edilmesin daha kolay bulunsun diye bu tarifi yaptık.”
Paylaş