Darphane'den altın üretimi hakkında açıklama

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, çeyrek ve gram altın üretiminin durdurulacağına dair asılsız iddialara yanıt verdi.

2269

Son günlerde bazı haber sitelerinde çeyrek ve gram altınların üretiminin durdurulduğuna dair asılsız iddialar gündeme geldi. Bu söylentiler üzerine, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, resmi web sitesi üzerinden bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

"Cumhuriyet altınlarında ve gram altınlarda herhangi bir üretimin durdurulması söz konusu değildir"

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün sitesinden kamuoyuna yapılan açıklamada; “Bazı haber sitelerinde; çeyrek ve gram altınların üretiminin durdurulması ifadelerini de içeren asılsız haberler paylaşılmıştır. Cumhuriyet altınlarında ve gram altınlarda herhangi bir üretimin durdurulması söz konusu değildir. Darphane tarafından üretimi yapılmakta olan 22 ayar Cumhuriyet altınlarının (çeyrek, yarım, tam vb.) üretiminde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Piyasada gram altın olarak bilinen basılı altınlar ise 24 ayar olarak asgari 1 gram, azami 100 gram olarak Bakanlık tarafından kuruluş/üretim izni verilen rafinerilerce üretilmeye devam edilecektir. Bu çerçevede kaynağından teyit edilmemiş, manipülatif içerikli hiçbir habere itibar edilmemelidir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadelerine yer verildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş