havadurum

"Darbe kurumları AKP’nin yaşam kaynağı oldu..."

Emek Partisi (EMEP) Çanakkale İl Örgütü.28 Şubat’ın 15. Yıldönümünde yazılı bir açıklama yaparak 28 Şubat sürecini değerlendirdi. EMEP İl Örgütü “28 Şubatın mağduru olduğunu söyleyerek iktidar olanların, darbecilerden farklı olmayan bir zihniyetle hareket ettiklerini” söyledi.

567
28 Şubat’ın 15. yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan EMEP İl Örgütü, “Türkiye’nin karanlık tarihini aydınlatmak, darbeciler ve darbe teşebbüsçülerinden hesap sormak adına halktan destek alanlar, karanlık tarihe, yeni karanlıklar ve katliamlar ekleyerek, sistemin savunucuları olduklarını gösteriyorlar. 12 Eylül Anayasası, MGK, YÖK ve diğer birçok kurum, AKP tarafından daha işlevli hale getirilmiş bulunuyor” değerlendirmesinde bulundu. AKP Hükümetinin dün karşı çıkıyormuş gibi göründüğü tüm kurumları bugün kendisi için yaşam kaynağı haline getirdiğine dikkat çeken EMEP İl Örgütü  , MGK’yi kaldıracağını, bakanların MGK’ye çağrılmasını eleştiren Başbakanın, Milli Eğitim Bakanını 27 Şubatta MGK’ye çağırmasını eleştirdi.
 
‘Nefret mitingi düzenliyorlar’
Açıklamada, “Darbeyle hesaplaşacağız diyenler, bugün darbe koşullarını aratmayacak şekilde seçilmiş milletvekili, belediye başkanları dahil binlerce kişiyi sorgusuz, sualsiz cezaevlerine tıkmakta, onlarca çocuk cezaevinde işkence, tacize ve tecavüze uğrayabilmektedir” ifadelerine yer veren Gürkan, “Dün, paşaların ve kontra güçlerin öncülük ettiğini, karanlık güçlerin finansörlük yaptığını, örtülü ödeneklerden bu mitinglere para aktarıldığını söyleyenler, bugün AKP’li Bakanların başına geçtiği kin ve nefret yayan mitingler düzenliyorlar. Irkçı, linç etme haleti ruhiyesi içindeki kitlelerin başında bugün AKP’li bakanlar bulunuyor” dedi.
 
‘Halkımız hesap soracaktır’
Türkiye halklarının darbeleri ve darbecileri unutmayacağını belirten Gürkan EMEP İl Örgütü  açıklamasını şu sözlerle bitirdi: “Halkımız, bugün darbelerden beslenen, darbe koşullarının yasa ve uygulamaları ile icraat sergileyen, sömürü ve baskıda sınır tanımayan, Türkiye’yi emperyalizmin bölgedeki ileri karakolu haline getirenlerden de hesap soracaktır.”
Paylaş