Daniş, kesin gibi!

2014 yerel seçimlerinde mevcut yerel iktidar CHP`nin en büyük rakibi olarak görülen AKP`de bir süredir ismi kulislerde geçen üçüncü dönem Çanakkale Milletvekilliği`ni yürüten Mehmet Daniş`in aday adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

1059
2014 yerel seçimlerine yaklaşık 5 oy gibi bir süre kalması, yerelde muhalefette olan partileri de iyiden iyiye haraketlendirmeye başladı. Öyle ki ismi bir süredir kulislerde ÇTSO Başkanı Bülend Engin ile birlikte geçen üçüncü dönem AKP Milletvekilliği yapan Mehmet Daniş`in adaylık konusunda kararını verdiği öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın başkanlığında gerçekleşen AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında Mehmet Daniş`in de aralarında bulunduğu iki milletvekili ve dört bakanın ismi üzerinde mutabakata varıldığı iddia edildi. Daniş`in Çanakkale Belediye Başkanlığı konusunda aday adaylığına Başbakan Erdoğan`ın da onay verdiği ve gerekli açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenildi.
 
Adaylık açıklaması 1 Aralık`tan sonra
AKP Milletvekili Mehmet Daniş`in aday adaylığını Kasım ayının ilk yarısında açıklaması bekleniyor. Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan aday adayı olmayı düşünen memurların istifa etme tarihi olan 1 Aralık`tan sonra Çanakkale Belediye Başkanlığı`na adaylığının resmen açıklanması bekleniyor. Kamuyonda ve CHP ile MHP gibi rakipleri tarafından zaten kesin gözüyle bakılan Daniş`in adaylığının sürpriz olmadığı biliniyor. Üç dönemdir Milletvekilliği görevini sürdüren Mehmet Daniş’in teşkilatın desteğini arkasına aldığı da bilinmekte.
Paylaş