Daniş, belediye başkanlığı için yeşil ışık yaktı..

AKP Çanakkale İl Örgütü, milletvekillerinin de katıldığı basın toplantısında son siyasal gelişmeleri değerlendirirken, Milletvekili Mehmet Daniş’in belediye başkanlığı adaylığı için yapmış olduğu değerlendirmeler gündeme damgasını vurdu. Daniş, belediye başkanlığı için örgütünün böyle bir tercihinin olması durumunda bu görevi reddedemeyeceğini dile getirdi.

656
AKP İl Binası’nda Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu ve Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konuları değerlendirdi. AKP İl Başkanı Kutlu’nun teşkilatın çalışmaları hakkında bilgi verdiği toplantıda, AKP Milletvekili İsmail Kaşdemir TBMM’deki çalışmaları ve anayasa değişiklik tekliflerini anlatırken, Milletvekili Mehmet Daniş de Çanakkale’ye yapılacak olan yatırımları anlattı. Toplantıda gazetecilerin “Belediye başkanlığına aday olacak mısınız?” şeklindeki sorusunu cevaplayan Daniş açık kapı bırakarak: “Adayım da demem, aday değilim de. Teşkilatımın, genel merkezimizin bu yönde bir kararı olursa, benim buna hayır deme şansım yoktur” diye konuştu.
 
Toplantıda AKP iL Başkanı Muzaffer Kutlu Çanakkale kamuoyunu bilgilendirmek adına kent ve ülke gündeminin değerlendirdikleri aylık basın toplantılarını, bundan sonra her ay gerçekleştireceklerini duyurdu. Türkiye’nin gündeminin erken seçim olduğunu belirten Kutlu AKP teşkilatı olarak her zaman seçime hazır olduklarını kaydederek, partinin sistemli ve düzenli çalışan bir parti olduğunu ve sadece seçimler yaklaşırken çalışan bazı partilerden farklı olduğunu ifade etti.
 
Kaşdemir: “İlk defe erken seçim istemeyen bir ana muhalefet partisi gördük”
AKP Milletvekili İsmail Kaşdemir parlamentodaki çalışmalardan bahsederek, AKP 4. Olağan Kongresi’nde Erdoğan’ın tekrar Genel Başkan olduğunun altını çizerek, AKP’nin kurumsal, dünyada başka ülkelere de emsal teşkil edecek uyumlu bir çalışma sistemi içinde olduğunu belirtti. Mahalli seçimlerin öne alınması ile MHP ile ortak bir irade ortaya koyduklarını belirten Kaşdemir CHP ve BDP’nin ise seçimlerin öne alınmasına karşı çıktığını söyledi. Seçimlerin tarihinin çok önemli olmadığını belirten Kaşdemir ilk defe erken seçim istemeyen bir ana muhalefet partisi gördük, bu şekilde seçimlere hazırlıklı olmadıklarını belli etmişlerdir” dedi. Anayasa değişiklik teklifi verildiğini belirten Kaşdemir seçilme yaşının 18’e indirilmesi, er ve eratların oy kullanması ile ilgili de konuşarak bütün toplum dinamiklerinin TBMM çatısı altında yer alması gerektiğini söyledi. Seçmeyi veren iradenin, seçilme hakkını da vermesi gerektiğini söyleyen Kaşdemir 18-25 yaşındaki insanların toplumda milletvekilliği ile ilgili yetersiz olduğu düşüncesine katılmadıklarını belirtti. Çanakkale’ye her ay bir bakan davet edeceklerini belirten Kaşdemir bunun Çanakkale için bir artı olacağını söyledi.
 
Daniş: “Ben üç dönem milletvekilliği yaptım, dönüp belediye başkanı adayı olamam demem”
Çanakkale’ye önümüzdeki dönemde yapılacak yatırımları gündemine alan ve 3 dönem milletvekilliği yapan AKP Milletvekili Mehmet Daniş’e gazetecilerin “Belediye başkanlığına aday olacak mısınız?” şeklinde soru yöneltmesi üzerine Daniş, “AKP’nin bir siyasi kültürü var. Benim üç dönem aday adaylığım, adaylığım ve milletvekilliğim oldu. Bu sürenin hiçbirinde ben kendi adıma ısrarcı olmadım. Üç dönem milletvekili olabilmek şahsım adına gerçekten çok onur verici. Ben de Çanakkale halkının vermiş olduğu bu sorumluluğu en iyi şekilde hak etmeye, yerine getirmeye çalıştım. Önümüzde bir yerel seçim var. Bu da Çanakkale’de konuşuluyor. Şimdi üç dönem milletvekilliği yapmış birinin, onun üzerine çıkıp ‘Ben belediye başkan adayıyım’ demesi siyasetin çok da genel gidişatına uygun bir durum değil. Tabii burada benim şunu söyleme hakkım ve haddim de yok; ‘Ben hiçbir şekilde belediye başkan adayı değilim’ de diyemem. Eğer benim teşkilatımın, genel merkezimizin bu yönde bir kararı olursa, benim buna hayır deme şans ve imkanım yok. Hiçbir şey adına yok. Yani ben üç dönem milletvekilliği yaptım, dönüp belediye başkanı adayı olamam demem gibi bir cevabım olamaz. Bu en azından bizim aldığımız siyasi terbiyeye yakışmaz. Ama çok rahat ifade ettiğim bir şey de var. Bütün milletvekili adaylığımda olduğu gibi, netice itibarıyla benim şahsen böyle bir talebim olamaz. Bu bizim ekip olarak üzerinde çalışıp karar verebileceğimiz, buna karar verirken de Çanakkale kamuoyunda yaptığımız çalışmaların sonucu olacaktır. Yani biz oturup da üç, beş kişi kendi aramızda verdiğimiz kararlar değildir bu” dedi.
 
“Çanakkale Belediyesini alacağız”
Yerel seçimlerde Çanakkale Belediyesi`ni kazanacaklarını da iddia eden Daniş, “Biz parti olarak şunu çok net ifade ediyoruz. Biz Çanakkale Belediyesi`ni önümüzdeki seçimlerde alacağız. AKP, Çanakkale merkezde de ilçe belediyelerimizde göstermiş olduğu belediyecilik hizmetlerini göstermek istiyor. Bunu Çanakkalelilerle paylaşmak istiyor. Çanakkale’nin de bunu hak ettiğini düşünüyoruz. Biz şunu hiçbir zaman yapmadık. Birçok yerel yönetimin yapması gereken, insiyatif alması gereken konularda; yerel yönetim bunu yapmadığı zaman biz siyasetçiler, milletvekilleri olarak bu insiyatifi her zaman aldık. Bu hizmetleri de Çanakkale’ye kazandırmaya çalıştık. Çöp ve doğalgaz sorunu bunun örnekleridir. Bugün çok güzel yaşanabilir bir Çanakkale’den bahsediyorsak, herhalde hava kirliliğini yaşamadığımızdandır. Bizim bu anlamda kararlılığımız tamdır. Tabii bu bir süreçtir. Bu sürecin sonunda AKP belediye başkan adayı kim olursa olsun, bütün gücümüzle, bütün imkanlarımızla milletimizin desteğiyle Çanakkale Belediyesi’ni kazanacağız” diye konuştu.
 
“Belediyelerin kapanması günübirlik siyaset konusu değildir”
Daniş 2000 nüfusun altındaki belediyelerin kapanması konusu ile ilgili konuşarak : “Belediye Başkanlarının araç, sekreter vs. gibi çok gideri var. Bu paraları beldeleri harcarsak daha iyi olur. Bu karar doğrudur. Vatandaşlar hizmetler konusunda endişe etmesin. Belediyelerin kapanması günübirlik siyaset konusu değildir. Çöpler Özel İdare imkanları ile toplanır” dedi.
 
“Vakıf Üniversitesi Çanakkale’ye artı değer katar”
Daniş Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı bünyesinde kurulması düşünülen üniversitenin Çanakkale’ye artı değer sağlayacağına inandığını belirtti. Milletvekili Daniş : “Çanakkale Üniversite kenti diyorsak üniversite sayısı artmalı Böyle bir çalışmanın, Çanakkale markasını pekiştireceğini düşünüyoruz. Çanakkale’yi tercih etmekte zorlanmayan aile ve misafir öğrenci kardeşlerimizin, vakıf üniversitesini de tercih edebileceğini düşünüyoruz. Bunlar biraz da teknik çalışmalardır. Bir hayalin peşinden gidilemez, çünkü büyük bütçeler ayıracaksınız ve gençlerimizi geleceğe hazırlamaya talip olacaksınız. Dolayısıyla böyle bir çalışmanın, Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı’nda iyi olacağını düşünüyoruz ve süreci sonuna kadar destekliyoruz.” dedi. Hastaneler konusunda da bilgi veren AKP Milletvekili Daniş, Çanakkale’nin 50 yıllık sağlık problemini çözecek yatırımları hayata geçirmek üzere olduklarını kaydederek Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Çanakkale Devlet Hastanesi için yapılacak yeni binalar hakkındaki gelişmeleri de aktardı. Daniş: ““Tıp Fakültesi konusunda analitik bütçeye geçtik, üç yıllık bütçeleri yapılıyor. Fakülte, Maliye Bakanlığı tarafından da bütçelendirildi. 80 milyon liraya mal olabilecek, yaklaşık 250 yatak kapasiteli bir tıp fakültesi hastanesi inşaatına başlayacağız. Her ne kadar üç yıllık bütçe belirlendiyse de o kadar sürmeyeceğini söyleyebilirim. Zaten ihale edilmek üzere olan yeni 500 yataklı devlet hastanesi var” dedi.

Çanakkale Boğazı üzerinde yapılması düşünülen köprünün 2015 veya 2016 yıllarında ihale edilebileceğini söyleyen Mehmet Daniş, Troya Müzesi’ninse ihale aşamasında  olduğunu sözlerine ekledi. “2015 ile ilgili vizyon çalışmalarımız devam ediyor “diyen Daniş: “ Valilik ile birlikte 2015’i Çanakkale için yatırım ve motivasyonların zirveye çıktığı yıl yapacağız” dedi.
 
“Kruvaziyer Turizmi ile ilgili çalışmalarımız var”
Çanakkale Boğaz Köprüsü, yat limanı ve turizm konularına da değinen Daniş, konuşmalarını şöyle sürdürdü. “Boğaz Köprüsü proje çalışmaları devam ediyor. Oto yolların 2013 yılında projeleri tamamlanacak. Daha sonra boğaz köprüsü projelendirilecek. Tahminimiz 2015- 2016 gibi boğaz köprüsünün ihale edilebileceği otoyollarda malumunuz hem Trakya’dan gelen hem de Anadolu yakasını geçtikten sonra İstanbul- İzmir otoyoluna Savaştepe`de bağlanacak olan aks diye ifade edebiliriz. Turizm Çanakkale’de çok önemli bir yer tutuyor. Hep eleştirdiğimiz Çanakkale’nin deniz turizminden yeteri kadar faydalanamadığımızdır. ben iki gündür Çanakkale’deyim. Yerli ve yabancı turistlerin halen daha Çanakkale’yi ziyaret ettiğini görmekteyim. Otellerin doluluk oranının yüksek olduğunu gördüm. Hedefimiz zaten kültür turizmi. Buna giden yolda Troya Müzesini çok önemsiyoruz ve artık son aşamaya geldi. Troya Müzesi’ndeki takvimimiz şöyle; Salı günü muhtemelen ihale kurumuna gönderilip ihale tarihi istenilebilir. Mümkün olmazsa bayramdan sonraki ilk mesai günü Kamu İhale Kurumuna gönderilmiş olacak. Yani artık projelerin detayları teslim edildi. İhale aşamasında bir adım öndeyiz. Yine turizmde çok büyük katkısı olduğunu düşündüğümüz kurvaziyer turizmi ile ilgili bir çalışmamız var. GESTAŞ’ın merkezinde olduğu bu çalışmanın hem finansal yapım işletmesinin nasıl olacağı şeklinde çalışıyoruz. İskelenin hemen önündeki yapılmakta olan belediye tarafından inşa edilmekte olan binanın inşaatının durdurulması, belediyenin de inisiyatif almasıyla beraberinde de Anafartalar Oteli`nin yıkılmasıyla bir alan kazanıyorduk. İleriye dönük bura da bir kurvaziyer limanın yapılıp gelen gemilerin kent içinde yeme- içme alış veriş hareketliliği sağlayacağını düşünüyorum. Bunun günü birlikte olsa kent ekonomisine çok büyük katkısı olacaktır. Çalışmalarımızın merkezinde kurvaziyer limanının mümkünse kentin merkezinde yapılıp bu hareketliliğin Çanakkale merkezde esnafımızın da istihdam alanında hissedilebilmesidir” dedi.
Paylaş