Daha ne bekleniyor?

Bülent Behçet Özüren dün fenalaşarak hastaneye kaldırıldı

693
Çanakkale`nin Bayramiç ilçesi Kurşunlu Köyü`nde yaşayan, köye 100 metre mesafede kurulu bulunan feldspat madenine tepki göstermek için açlık grevine başlayan ve 7 Kasım`a kadar bir gelişme olmaz ise kendini yakacağını duyuran Bülent Behçet Özüren rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Özüren`in daha önceden kalp krizi geçirdi, kalbinde stent bulunduğu ve yüksek tansiyon rahatsızlığı olduğu biliniyor. Bilindiği gibi Özünel, 11 gündür sürdürdüğü açlık grevini madenin karsına kurduğu kamp çadırında sürdürüyordu. Özüren`in fenalaşması üzerine köye gelen ambulans Özüren`i alarak Bayramiç Devlet Hastanesi`ne götürdü.
 
Özüren`e ilk ziyaret Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer`den geldi. Kendisini ziyaret eden Tunçer`in “Bak artık sesini duyurdun. Eylemini sonlandırmalısın. Bırak artık” sözleri üzerine Özüren, “Köyde yağmur yağıyor. Buradaki ağaçları kestiler. Orası heyelan bölgesi ve bir kayma olsa bütün bir tepe köydeki evlerin üzerine devrilecek. Kimseden de ses çıkmıyor. Bunları bilirken ben bu eylemi nasıl sonlandırırım” diyerek açlık grevine devam edeceğini söyledi. Özüren`in çevresindekilere “Araba hazır mı? Çadıra gitmek istiyorum” dediği de ileri sürüldü.
 
Özüren`in durumu Bayramiç ve diğer bölgelerdeki vurdum duymazlığın bir göstergesi olarak örnek teşkil ediyor. Köylerini tehdit eden ve yaşamsal sorunlara neden olacağı ileri sürülen maden çalışmasının heryeşe ve herkese rağmen devam ediyor olması dikkatleri yetkililerin üzerine çevirdi. Daha önce Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ`ın köye gittiği, durumu Vali Ahmet Çınar`a anlatacağını söylediği öğrenilmişti. Başta Kurşunlu halkı olmak üzere konuyla yakından uzaktan ilgisi olan tüm kent halkı Kurşunlu’da yaşanan bu durumun biran önce çözümlenmesini bekliyor.
Paylaş