havadurum

CZN Burak Hakkında 5 Yıl Hapis İsteniyor! İzinsiz İnşaat Yaptığı İddiasıyla Yargılanacak

CZN Burak ve babası, izinsiz inşaat yaptıkları iddiasıyla 5’er yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Davanın ilk duruşması ertelendi. Babasıyla barıştığını duyuran CZN Burak, bu kez de hukuk mücadelesiyle gündemde. İşte CZN Burak ve babasının başına gelenler…

2288


Sosyal medyada CZN Burak lakabıyla tanınan ünlü işletmeci Burak Özdemir ve babası İsmail Özdemir, Kentsel Sit Alanı içerisinde izinsiz inşaat yaptıkları gerekçesiyle 5’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Davanın ilk duruşması ertelendi. İşte CZN Burak ve babasının başına gelenler…

CZN Burak ve Babası Ne Yaptı?

CZN Burak ve babası İsmail Özdemir, İstanbul’da Kentsel Sit Alanı içerisinde bulunan bir taşınmazda izinsiz inşaat faaliyeti yürüttükleri iddiasıyla suçlandı. İhbar üzerine yapılan incelemede, yapının inşaat halinde olduğu ve uygulamanın henüz bitirilmediği tespit edildi. Alanda yapılan çalışmalara ilişkin izin belgesine rastlanmadı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet ettikleri gerekçesiyle CZN Burak ve babası hakkında dava açıldı.

CZN Burak ve Babasına Ne Kadar Hapis Cezası İsteniyor?

CZN Burak ve babası İsmail Özdemir’in, “2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” suçundan 2’şer yıldan 5’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, sanık İsmail Özdemir savunma yaptı. Söz konusu taşınmazda basit tadilat yaptığını ve belediyeden izin aldığını iddia etti. Sanık Burak Özdemir ise yurt dışında olduğu için duruşmaya katılmadı. Mahkeme, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

CZN Burak ve Babası Arasındaki İlişki Nasıl?

CZN Burak ve babası İsmail Özdemir, geçtiğimiz aylarda aralarında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle davalık olmuştu. CZN Burak, babasının kendisini dolandırdığını ve şirketlerine el koymaya çalıştığını iddia etmişti. Babası ise oğlunun kendisine iftira attığını ve hakaret ettiğini öne sürmüştü. Ancak iki taraf da daha sonra barıştıklarını duyurmuştu. CZN Burak, babasıyla birlikte çektiği bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak, “Babamla barıştık, çok şükür” demişti.

CZN Burak ve babası İsmail Özdemir hakkında özetle şunlar söylenebilir:

Kentsel Sit Alanı içerisinde izinsiz inşaat yaptıkları iddiasıyla suçlandılar.
5’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyorlar.
Davanın ilk duruşması ertelendi.
Aralarında yaşanan anlaşmazlık sonrası barıştılar. (Haber Merkezi)

Paylaş