'Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda ÇOMÜ’lü Olmak’ isimli öğrenci fotoğraf sergisi açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve şehirdeki paydaşların ortak düzenlediği, öğrencilerin 20 fotoğrafının sanatseverler ile buluştuğu ‘Cumhuriyet’in 100. Yılı’nda ÇOMÜ’lü olmak’ isimli sergi, Çanakkale Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıldı.

1935

23 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’te Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonunda açılışı yapılan sergiye; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Çağman Esirgemez, Kurumsal İletişim Direktörü Doç. Dr. Ali Emre Bilis, Direktör Yardımcıları Doç. Dr. Onur Tatar, Gökçe Güzel, Lions Kulübü Başkanı Öğr. Gör. Öznur Doğangün, akademik ve idari personel ile öğrenciler katılım sağladı.

Sergide; yarışmaya katılan 70 fotoğraf arasından seçilen 20 fotoğraf ve 13 öğrenci yer aldı. Sergilenen eserlerin sahibi öğrenciler ise şu şekilde oldu: Atakan Dinçer, Beyza Eğlence, Dilek Altıntaş, Ebranur Uzuntepe, Fatma Gül, Hatice Çekil, İrem Yıldırım, Kahraman K. Dadashov, Nezife Karanlık, Rabia Ören, Serhat A. Eren, Süleyman C. Çakır ve Zehra Efe.

Rektör Erenoğlu yaptığı açılış konuşmasında şu ifadeleri kaydetti: “Üniversiteli olmanın, öğrencilerimizde farkındalık yaratmanın, yaşadıkları kentte ve kampüste onların bakış açısıyla, olayları, kurumları, lokasyonları dokümantize ettiği güzel bir etkinlik. Biz üniversite yönetimi olarak bu tür etkinliklere çok önem veriyoruz. Sağ olsun Kurumsal İletişim Direktörlüğümüz ve tüm ekibimizin katkılarıyla güzel bir etkinlik yaptık. Biz burada derecelendirme yapmadık, değerlendirme yaptık ve ilk 20’yi belirledik. Devamında da sağ olsun, kent ve üniversite iş birliği ile Öznur Hanımdan destek aldık. Her anlamda daha farklı etkinlikler ile öğrencilerimizi bir paydaş olarak görüp, tüm faaliyetlerimizde onların değerli fikirlerini alıyor olacağız. Ben tüm ekibimize teşekkür ediyor ve derecelendirilen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bir de güzel bir paydaşlık daha başlattık. Her Cuma günü, öğrencilerimizin gözünden birkaç kare fotoğrafı sosyal medya hesabımızdan paylaşıyoruz, orada da bir farkındalık oluştu, yoğun bir ilgi var. Hep birlikte daha ileriye…”

Kurumsal İletişim Direktörü Doç. Dr. Ali Emre Bilis, başta Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’na ve etkinliğin tüm paydaşlarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "ÇOMÜ kimliğini benimsemiş, kurumsal aidiyet duygusu yüksek aynı zamanda sanatçı gözüne sahip olan öğrencilerimize teşekkür ederim. Öğrencilerimize başarılarının devamını diliyor ve sonraki etkinliklerimize katkı sunmaya devam etmelerini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇOMÜ Kurumsal İletişim Direktör Yardımcısı Doç. Dr. Onur Tatar, “Jüri üyelerimizin belirlemiş olduğu 13 öğrencimizin toplamda 20 adet çalışması bulunmaktadır. Diğer taraftan öğrencilerin gözünden bu köklü üniversitenin görsel arşivinin tutulması çok önemli. İlerleyen süreçlerde bu sergileri devam ettirmek istiyoruz. Bu bağlamda bizden desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederiz.” dedi.

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez ise, “’Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda ÇOMÜ’lü Olmak’ temalı serginin Güzel Sanatlar Galerimizde açılması bizim için çok büyük onur ve gurur verici. Ben de eski bir ÇOMÜ mezunu olarak, böyle bir serginin burada açılmasından memnuniyet duyuyorum. Rektörümüz sağ olsun, her anlamda desteğini esirgemiyor. Üniversitemiz ve İl Kültür Turizm Müdürlüğümüz, her zaman iş birliği içerisinde olacak.” şeklinde konuştu.

Lions Kulübü Başkanı Öğr. Gör. Öznur Doğangün de, “Değerli Rektörümüze; Çanakkale Lions Kulübüne, sevgili öğrencilerimize destek verme şansı yarattığı için teşekkür ederim. Ben de 28 yılını ÇOMÜ’de geçiren, taşına toprağına, öğrencilerine destek veren bir öğretim elemanı olarak, kendi şehrimin üniversitesine, kendi ülkemin pırıl pırıl gençlerine aydınlık bir yol açmada her zaman üniversitenin yanındayım. Çocuklarımız, çok daha önemli adımlar atmaya ve biz de onlara destek olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Sergi; öğrencilere hediye ve teşekkür belgelerinin takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Öğrencilerin fotoğrafları; 23-29 Aralık tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

(Sevi Gözay Uğurlu)

Paylaş