“Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihi, Türkiye tarihidir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, partisinin 101'nci kuruluş yıl dönümü için düzenlenen törende; “101 yıllık partimize yaşattığımız gururu, yapılacak zamanında ya da erken ilk genel seçimde tüm Türkiye'de de halkımızla paylaşma kararlılığındayız” dedi.

526

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de 101’nci kuruluş yıl dönümünü nedeniyle tören düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene; CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, CHP İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katılım gösterdi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunmanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

“1923’ten beri evilen dönüşümün tek tanığıyız”

Törende konuşan CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, “ Bugün 9 Eylül. Cumhuriyet Halk Partisi 101 yaşında. 1923 günü Halk Fıkrası olarak kurulan ve sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüşen Türkiye’nin en köklü ve en büyük örgütü bugün 101 yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizin. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihi Türkiye tarihidir. Türkiye'nin ilerleme tarihidir. 1923’ ten beri her akşam memleketimizdeki her haneye misafir oluyor, her haneye bizden haber veriyoruz. Telgrafla iletişim kurulan günlerden, radyolardaki ajans saatlerinden, televizyon yayınlarından bugün dijital iletişimi evrilen dönüşümün tek tanığıyız” dedi.

“Son yerel seçimde halkımız, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'nin birinci partisi yapmıştır”

CHP’nin tarihe karşı sorumluluğunu yerine getirdiğini dile getiren Gürbüz, “1930’ların sanayi hamlelerinde, 1960’ların öğrenci mücadelesinde, 1970’lerin dar sokaklarındaki demokrasi mücadelesinde; halkımızın yanındaydık. 1980 darbesiyle kapatılan partimiz 1990’ların ikinci yarısında tekrar siyasete döndü ve halkın omuz hizasında konumlandı. Geçmişi olduğu gibi 2000’lerde de tam bağımsız Türkiye için çabalayan, yabancı postalların ülkemize girmesine engel olan Cumhuriyet Halk Partisi, tarihe karşı sorumluluğunu yerine getirmiştir. 21. yüzyılın ikinci çeyreğine başlayacağımız bugünlerde ‘adalet’ vurgusuyla kimseyi ötekileştirmeden kurucu parti olmanın vakarıyla başladığımız, yeni demokrasi mücadelesi meyvelerinin son yerel seçimde vermiş ve güzel ülkemizde halkımız, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'nin birinci partisi yapmıştır” diye belirtti.

“101 yıllık partimize yaşattığımız gururu, ilk genel seçimde tüm Türkiye'de de halkımızla paylaşma kararlılığındayız”

CHP’li Gürbüz sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Bugün tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu bilinç ve sorumlulukla davranmaktayız. 101 yıllık partimize yaşattığımız gururu, yapılacak zamanında ya da erken ilk genel seçimde tüm Türkiye'de de halkımızla paylaşma kararlılığındayız. Türkiye ittifakı yere düşen ekmeği, düştüğü yerden kaldırıp başının üstüne koyanların ittifakıdır. Bugün ekmek yere düşmüştür ve o ekmeği yine kaldırmak hepimizin görevidir. Türkiye ittifakının mimarı, genel başkanımız Özgür Özel ile geleneği geleceğe taşıyacak ve ülkemize hak ettiği refahı birlikte getireceğiz. Bilinsin isteriz ki Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne hakimiyet, sonsuza kadar milletim olacaktır.”

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş