havadurum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İŞTE ÇANAKKALE'NİN MİLLETVEKİLLERİ

2215

 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27’inci Dönem Genel Seçimleri dün yapıldı. Çanakkale’nin yeni Milletvekilleri belli olurken, Resmi olmayan sonuçlara göre yeniden Cumhurbaşkanı seçilen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşmasını yaptı. Çanakkale’de ise CHP ve AKP ikişer Milletvekili çıkartarak eşitliği korudular.

  
Erdoğan, balkon konuşmasını yaptı
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27’inci Dönem Genel Seçimleri dün son buldu. Resmi olmayan sonuçlara göre AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52’lik bir oy oranı ile Cumhurbaşkanlığı balkon konuşmasını yaparken, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yüzde 30’luk bir oy oranı aldı. HDP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş yüzde 8, İyi Parti Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener ise yüzde 7 oranında oya sahip oldu. Saadet Partisi Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu ise yüzde birin altında kaldı. 
 
Cumhur İttifakı meclis çoğunluğunu aldı
27’inci Dönem Genel Seçim Gayri Resmi sonuçlarına göre Cumhur İttifakı yüzde 53’lük oy oranı ile mecliste çoğunluğu sağlayan ittifak oldu. 600 Milletvekilinin yer alacağı TBMM’de Cumhur İttifakı 340 Milletvekili çıkartırken, AKP yüzde 42’lik oy oranı ile 293, MHP ise yüzde 11’lik oy oranı ile 49 Milletvekilline sahip oldu. Millet İttifakı ise yüzde 34’lük bir oy oranı ile 193 Milletvekili çıkarttı. Millet İttifakı’nda partilerin Milletvekili dağılımında CHP yüzde 22’lik oy oranı ile 146 Milletvekili çıkartırken, İyi Parti ise yüzde 10’luk oy oranı ile 45 Milletvekili çıkarttı. HDP ise yüzde 11’lik oy oranı ile TBMM’de 67 Milletvekiline sahip oldu. 
 
AKP, Çanakkale’de birinci parti oldu
Çanakkale’de ise dengeler değişmedi. Resmi olmayan sonuçlara göre; Çanakkale’de Millet İttifakı yüzde 52’lik oy oranı iki Milletvekili çıkardı. CHP’de yüzde 34’lük oy oranı ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek yeniden milletvekili olurken,  CHP ikinci sıra Milletvekili adayı Özgür Ceylan CHP’nin yeni Çanakkale Milletvekili oldu.  AKP aldığı yüzde 36’lık oyla Çanakkale’de en çok oy alan parti olurken, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile Jülide İskenderoğlu Çanakkale’nin 27’inci Dönem AKP Milletvekilleri oldular. (Haber Merkezi)
Paylaş