havadurum

Cuma Pazarı'nın Vazgeçilmezi: Kezban Dalbudak'ın Sıcacık Lahmacunları!

Kezban Dalbudak haftanın 3 günü kurulan Pazar yerinde sıcak lahmacunlarıyla esnaf ve vatandaşın sevgisini kazandı.

224

Haftalık alışverişin adresi olan semt pazarları renkli görüntülere sahne olduğu yaşam mücadelesinin de sahnesi olmaya devam ediyor. Her karesinde bambaşka karelere sahip olan semt pazarlarından biri de Çanakkale’de kurulan Cuma Pazarı. Alışveriş sırasında karnı acıkanların ve Pazar esnafının karnını doyurmak için tercih ettiği ürünlerden biri de lahmacun. Kezban Dalbudak’ın 7 yıldır yaz kış demeden sıcak sıcak sunduğu lahmacun… Dalbudak, sıcak lahmacunlarıyla esnaf ve vatandaşların sevgisini kazandı.

“Mideyi rahatsız etmesin diye salça ve baharat bile kullanmam”

Mesleğini özenle sürdüren Dalbudak, lahmacunlarında müşterilerinin sağlığını düşünerek salça ve baharat kullanmıyor. Mideyi rahatsız etmemek adına özel bir tarifle hazırlanan lahmacunları, müşteriler tarafından övgü alıyor.

“7 yıldır böyle, hiç değişmedi, değiştirmeyi de düşünmüyorum”

Dalbudak’ın sözlerinden satırbaşları ise şu şekilde, “7 yıldır bu işi yapıyorum. Pazar esnafımız desteğiyle hayat mücadelesiyle bu işi yapıyorum. Cuma, Pazar ve Salı pazarı kurulduğu zaman buradayım. En çok iş Cuma günü kurulan pazarda oluyor. Diğer günlerde tabi iş oluyor. Tabi her zaman çok şükür diyoruz. Dükkanım yakında. 10 tane getiriyorum. Müşterilere sıcak sıcak veriyorum. 50-60 getirmiyorum. Müşterilerimde burada olmadığımda tezgahın başında lahmacun almak için bekler. Soğuk getirmem, soğuk ürün satmak istemem. Midelerini rahatsız etmesin diye salça ve baharat bile kullanmam. 7 yıldır böyle, hiç değişmedi, değiştirmeyi de düşünmüyorum” sözlerine yer verdi.

Pazarda yemek bir “başka”

Cuma günleri en yoğun olduğu pazarda Kezban Dalbudak, müşterilere sıcacık lahmacunlarını ulaştırıyor. Pazarda ellerinde lahmacun yemeyi tercih eden müşteriler, Dalbudak'ın lezzetini "başka" bulduklarını ifade ediyor.

Müşterilerin dükkanına da geldiğini söyleyen Dalbudak, “Müşterilerim dükkana da geliyor ama genelde burada lahmacunları tüketmeyi seviyorlar. Pazarda ellerinde lahmacun yemeyi daha çok seviyorlar. ‘Buradaki lezzet daha başka’ diyorlar. Nasıl pazardan meyve sebze aldığımızda ağzımıza bir şeyler atıyorsak, lahmacunu da öyle tüketiyorlar. Araban haftanın diğer günleri de dükkanımın önünde duruyor” dedi.

Krize rağmen ilgi devam ediyor

Müşterilerinin tavsiyeleriyle çevresindeki insanları da lezzetleriyle tanıştıran Dalbudak, ekonomik krize rağmen yoğun ilgi görüyor. Dalbudak bu durumu ise şöyle açıkladı, “Ekonomik kriz var ama lahmacunu yiyen arkadaşını da bir sonraki hafta getiriyor. Midelerini rahatsız etmediği ve sevdikleri için kulaktan kulağa yayılıyor. Güzel bir yoğunluk var. Asla işim yok diyemem.”

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş