havadurum

Çukur Çetesi’ne Kafes-24 Operasyonu: 43 Gözaltı, 11 Milyar TL’lik Malvarlığına El Konuldu

Antalya’da faaliyet gösteren ve tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, nitelikli yağma gibi suçlardan gelir elde eden "Çukur Çetesi"ne yönelik düzenlenen operasyonda, 43 şüpheli gözaltına alındı, 11 milyar TL değerindeki malvarlıklarına el konuldu.

1159

Antalya’da faaliyet gösteren ve tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, nitelikli yağma gibi suçlardan gelir elde eden "Çukur Çetesi"ne yönelik düzenlenen operasyonda, örgüt lideri Bayram Dinçer de dahil olmak üzere 43 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, çok sayıda silah, senet, çek, tapu, banka cüzdanı, kredi kartı, kripto para soğuk cüzdan, ziynet eşyası ve para transferi içeren ajanda ele geçirildi. MASAK raporlarına göre, çetenin bugüne kadar işledikleri suçlardan elde ettikleri yaklaşık 11 milyar TL değerindeki malvarlıklarına da el konuldu.

Çetenin Suçları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çetenin Antalya ili genelinde mali sıkıntısı olan şahıslara faizle para verdiğini, ödeyemeyenler üzerinde baskı kurarak intihara sürüklediğini, kendilerine para talebi ile gelen mağdurları başka tefecilere yönlendirerek borçlandırdığını, mağdurlara piyasa değerinin çok üzerinde ve faizle araç satışı yaptığını, mağdurlardan alacaklarını hile, tehdit ve cebir ile tahsil ettiğini, verdikleri çeklerin günü geldiğinde “konkordato” ilan ederek borçtan kurtulmaya çalıştığını, diğer ülkelerden Türkiye’ye “HAWALA” yöntemi ile karapara transferi yaptığını belirtti.

Operasyonun Ayrıntıları

Yerlikaya, Kemer Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ve Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından “Kafes-24” operasyonu düzenlendiğini, aralarında örgüt elebaşı Bayram Dinçer’in de yer aldığı 43 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Operasyon sonucunda; 3 adet tabanca, 15 adet av tüfeği, 85 adet tapu, 680 adet senet, 380 adet çek, 18.500 adet araç satışı sözleşmesi, 800 adet vekaletname, 80 adet banka cüzdanı, 60 adet kredi kartı, 2 adet kripto para soğuk cüzdan, 80 adet para transferi içeren ajanda, 66 adet cep telefonu, 36.000 dolar ve 80.000 TL ile çok sayıda altın ve pırlanta içeren ziynet eşyası ele geçirildi.

MASAK raporları doğrultusunda Çukur Çetesi’nin bugüne kadar işlemiş oldukları suçlardan el ettikleri yaklaşık 11 milyar TL değerindeki malvarlıklarına (banka hesapları, taşınmazlar, lüks araçlar ve 81 şirket) el konuldu.

(Haber Merkezi)

Paylaş