havadurum

ÇTSO’da söz konukların

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısına katılan Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ve İl Kültür Turizm Müdürü Şinasi Haznedar gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

421
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ve İl Kültür Turizm Müdürü Şinasi Haznedar konuşmacı olarak katıldı. Başkan şahin, Ayvacık olarak turizmde büyük ilerleme kaydedeceklerine inandığını ifade etti. Haznedar da ödeneğinin az olduğunu ifade ederek iş adamlarından destek istedi.
 
 
“Başkan Şahin tarihe ışık tuttu”
Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin yaptığı konuşmada ulaşım yollarının tamamlanamamasının kendileri için büyük zorluk yarattığını ifade etti. Başkan Şahin Ayvacık ta devam eden yatırımlar ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Şahin şunları söyledi; “Limanın açılması turizm anlamında büyük katkı getirecek. Bir buçuk yıl ÇED almak için uğraştık. ÇTSO yanımızda oldu. Birlikte problemleri aştık. Bundan turizmciler büyük kazanç sağlayacaktır. Assos limanı Ayvacık belediyesinin tapulu malı. 2 yıl süren davanın ardından haklılığımız kanıtlandı. 1932 yılındaki resmi gazeteyi buldum. Kordon, iskele, liman için notlar yer alıyordu. Cumhurbaşkanı olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası var. Ayvacıkta bazı şeylere sahip olamadık. Assos iskelesinde halkın hakkının verilmesini istiyoruz.”
 
 
“Ödeneğim az destek istiyorum”
İl Kültür Turizm Müdürü Şinasi Haznedar da yaptığı konuşmada iş adamlarından destek istedi. Müdürlüğe ayrılan ödeneğiz az olduğunu bildiren Haznedar, Çanakkale genelinde ÇTSO tarafından yapılmak istenenleri izleyince heyecanlandığını ifade etti. Çanakkale’nin kültür merkezine ihtiyacı olduğunu belirten Haznedar şunları söyledi; “90. Yıl gösteri merkezi deniyor ama orası bir çadır. Kente yakışmıyor. Kültür merkezi fuar alanı bir an önce faaliyete geçmeli. 40 bin lira bütçem var. Bu para ile kurumu yönetmeye çalışıyorum. Kitap hazırlatma bedeli kadar bütçesi olmayan kurumun başındayım. Çanakkale olarak çoklu turizm seçeneklerine sahibiz ama yeterli turist alamıyoruz. Turizm formülün gökten zembille indiği bir sektör değil. Sokaklarımız güzel olursa, Ece Ayhan sokak düzenlenirse, parklar korkusuzca gezilecek yerler olursa, temizlik ve hijyene gerekli önem verilirse, tarihi yapılara gerekli özen gösterilirse burası dünyanın parmakla göstereceği yer olur. Şehirde Çanakkale’nin planını gösterecek merkez yok. Tabelalar eksik, Türkçe dışında tabela yok. Turist olsam nereden kent kart alırım bilemiyorum. Kordondaki Troia atı fotoğraf çektirmek dışında başka bir işe yaramıyor. Çanakkale 81 il içerisinde turizm fuarına en az katılan il. Bakan Ertuğrul Günay beni buraya gönderirken orası batının Hakkari’si demişti. Bunu aşmak için daha çok çalışmalıyız. Çanakkale deki çok önemli değerlerin fakir bekçileriyiz. Çanakkale de çok fazla destek görmüyorum. Önümüzdeki tokyo fuarından Türkiye standında Çanakkale onur materyali. Konsept Çanakkale ve Troai. Bu çok önemli fırsattan mutlaka yararlanmalıyız.”
Paylaş