ÇTB’nin konuğu Tekin

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, Çanakkale Ticaret Borsası’nın Eylül ayı meclis toplantısına katıldı.

269
Çanakkale Ticaret Borsası’nın Eylül ayı olağan toplantısının bu ayki konuğu İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin oldu. Ziyaretin ana konusu Çanakkale Ticaret Borsası ile İl Genel Meclisinin ortak çalışmaları kapsamında işbirliği alanları oldu. Toplantının açılışında konuşan ÇTB Başkanı Kaya Üzen, önce Borsanın faaliyetleri, üye yapısı, yurt dışı çalışmaları, TOBB çalışmaları ve bakanlıklarla yapılan görüşmeler hakkında detaylı bilgi verdi.
 
Ticaret Borsası’nın Çanakkale’nin 2015 yılına yönelik çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Üzen, özetle Borsa’nın son dönemde çok başarılı çalışmalara imza attığını, çok büyük organizasyonları yürüttüğünü belirterek; “Bu organizasyonlar ilimizin hem marka değerini artırmakta hem de üyelerimize çok büyük katkı sağlamaktadır” dedi. Başkan Üzen, son günlerde yoğun bir biçimde Paris SIAL Gıda Fuarına hazırlandıklarını, hazırlıkların da büyük oranda tamamlandığını ifade etti.
 
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin ise Borsa’nın il ekonomisine olan katkılarını, çalışmalarını yakından izlediğini, uyumlu ve güzel çalışmalarından dolayı da Borsa yöneticilerini tebrik ettiğini ifade ederek; “Borsamızın ilimizin dış tanıtımına, turizmine, ihracatına olan katkısından dolayı da yine ayrıca tebrik ediyorum” diye konuştu. Başkan Ali Rıza Tekin, Çanakkale Ticaret Borsası’nın Çanakkale’nin önemli ve etkili bir ekonomi kuruluşu olduğunu, Bakanlıklarla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile yakın temas halinde olduğunu bildiğini ifade ederek, bu çalışmalar da ilimiz ekonomisine çok büyük katkı sağlamaktadır” şeklinde konuştu. Borsanın ilin kamu kurumlarıyla da olan yakın çalışmalarından çok memnun olduğunu dile getiren Tekin, bu çalışmaların Çanakkale’ye çok şey kazandırdığını ifade etti. Her iki başkan daha sonra geçtiğimiz hafta ziyaret ettikleri İzmir’de düzenlenmesi için çalışma yapılan EXPO 2020 faaliyetleri hakkında bilgi verdiler. EXPO 2020’den Çanakkale’nin yararlanması ve yapılabilecek ortak çalışmalar üzerinde durdular.
Paylaş