havadurum

"Çözüm; Dayanışma, ortak akıl ve yeni vizyon!"

3071

 CHP’nin 26 ve 27’nci dönem Milletvekili adaylarından, ismi son dönemde İl Başkan adayı olarak yüksek sesle dile getirilen Metin Ümit Ural, Gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirmelerde bulundu. Çanakkale Merkez İlçe Üyesi Metin Ümit Ural, kongreler sürecinde yaşanılanların, partiye kazandırmadığını, aksine kaybettirdiğini ifade etti. İlerici, sol, sosyal demokrat insanların yaşadığı Çanakkale’de siyasetin ön saflarında yer alan isimlerin birlik ve beraberlik mesajı vermeye çalıştığını, ancak birlik beraberliğin mesajla değil, omuz omuza, mücadeleyle olacağının altını çizdi ve bunun gereğinin ise dayanışma ile ortaya çıkacak ortak aklın işletilmesi olduğunu söyledi. 

Ural, ülkemizin zor günlerden geçtiğini, siyasetin kilitlendiğini, ekonominin battığını, adaletin katledildiğini, işsizliğin çok önemli seviyelere çıktığını, eğitim sisteminin çöktüğünü ve dış ilişkilerin ise altından kalkılamaz yanlışlar içinde olduğunu söyledi. Metin Ümit Ural, “Bu şartlar altında kongreler süreci devam ediyor, kongreler süreci partimizi iktidara taşıyacak kadroların belirlenme sürecidir, bu süreçte farklı fikirler, düşünceler tabiki olacaktır. Doğru,  bu fikirlerin bu düşüncelerin tartışılmasıyla oluşacaktır ancak, burada en önemli konu dayanışmayla güçlenme ve çıkacak ortak fikrin işletilmesi olmalıdır. Halkımız bizden iktidarın yaptığı  kapalı kapılar ardındaki siyaseti değil, daha açık, şeffaf, ilkeli ve etik kuralları olan siyaseti bekliyor. Siyaset, delege ağalığı değildir, ilçe örgütlerine baskı kurmak hiç değildir. Siyaset, tüm örgütü kucaklamak, üyelere sahip çıkmak ve tüm Çanakkale’nin en ücra köylerine kadar ulaşabilmek, en zayıf halkayı sahiplenmek ve güçlendirmek demektir. İktidara giden yol, bu taşlı yolun onarılmasıyla gerçekleşecektir. Önümüzdeki süreçte iktidara giden yolda birlik beraberlik içinde mücadele edip, iktidar olmak istiyorsak örgütlerimizin, tabanın beklentisi olan, doğrudan demokrasiyi işletmek ve dayanışmayla mücadelenin değerlendirilmesi gerekir” dedi. 
 
 
Metin Ümit Ural, son günlerde siyasette adının CHP İl Başkanlığı adaylığı ile anıldığı konusundaki sorumuza ise şöyle yanıt verdi; “Bu konu çok hassas bir konu, yıllardır savunduğum örgütlerin önde olduğu, seçilenlerin yerine örgütlerin siyaseti yönettiği, seçilenlerin ise, görev yaptığı ve siyaseti savunduğu, siyasetin ideoloji,  ilkeler ve etik kurallarla yapılmasını savunuyorum. İkbal için değil, iktidar için siyaset yapılması gerekir. Kırsal kalkınma için, doğrudan demokrasinin işletilmesi, doğanın korunması, emeğin ve üretenin karşılığını alması, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için, Laik Cumhuriyetin ilelebet varlığını sürdürmesi için siyaset yapmaktayım. Ancak, bu onurlu görevi böyle bir süreç ve dönemde  istemekten ziyade örgütlerin dayanışma ve ortak akılla uygun görüp, destek vermesi  durumunda bunu bir görev olarak kabul ederim. Siyasette bu güne kadar kimsenin adamı olmadığımı ve olmayacağımı tüm partililerimce bilinmesini istiyorum” dedi. Ural, İl Başkanlığı adaylığı konusunda adının geçmesinden gündemde olmasından onur duyduğunu ve bu konuda tüm partililerine ve örgütlerine minnettar kaldığını söyleyerek teşekkür etti. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş