havadurum

ÇOMÜ'lü akademisyen ve öğrenciler dayanışmayı büyütüyor

427
Kahramanmar`ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin artçıları devam ediyor. Türkiye`deki 10 il ve Suriye kentlerini yerle bir eden depremin yaraları ise, dayanışmayla kapanıyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ezine Meslek Yüksekokulu öğrenci ve akademisyenleri, depremzedeler için yardım kampanyası başlattı.
 
"Acil şifalar diliyoruz"
ÇOMÜ Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrenci ve akademisyenlerinden yapılan açıklamada, "Deprem bölgelerinde afetten etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak amacıyla Biga İİBF ve Biga MYO Akademik ve İdari Personelinin destekleri ve Biga Ticaret Borsası iş birliği ile deprem bölgesine 1 ton kuru gıda yardımı gönderildi. Ayrıca Fakülte akademik personeli ihtiyaç duyulan pek çok yardım malzemesini de resmî kurumlar üzerinden deprem bölgesine gönderilmesi için ayni ve mali destekler sağlamıştır. Biga İİBF ve Biga MYO akademik ve idari personeli olarak hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" sözlerine yer verildi..
 
"Kampanyamız artarak sürecek"
Ezine Kaymakamlığı ve Ezine Belediyesi işbirliğiyle Ezine Meslek Yüksekokulu tarafından deprem bölgesine yönelik başlatılan kampanya; akademisyenler, öğrenciler ve Ezine Halkı tarafından büyük destek gördü. Kampanya kapsamında kısa sürede toplanan destek malzemesi deprem bölgesine bölgeye götürülmek üzere Hatay`a doğru yola çıktı. Ayrıca yine akademisyenlerin katkılarıyla alınan bir kamyon paketli içme suyu yine deprem bölgesine ulaştırılmak üzere AFAD`a teslim edildi. Konuyla ilgili fakülte yetkililerince yapılan açıklamada, "Kampanyalarımızın artarak sürdürülmesi planlanmakta olup destek veren ve katkı sağlayan herkese minnettarız" denildi.
(Nevin Yüksel) 
Paylaş