havadurum

ÇOMÜ, Sanat Dalları Eğitim Konseyi’ne ev sahipliği yapacak

Üniversitelerarası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi 8-9 Eylül 2023 tarihleri arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde toplanacak

842

Tüm konservatuvar müdürleri ve Güzel Sanatlar alanı dekanlarının katılımıyla gerçekleşecek Konsey, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından düzenleniyor. Bu önemli etkinlik, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Sayın İsmail Kaşdemir'in destekleriyle 8-9 Eylül 2023 tarihlerinde üniversitemizde gerçekleşecek.

Çanakkale'nin zengin tarihi ve kültürel mirasının sanatçılara tanıtılmasını amaçlıyor

Üniversitelerarası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi Başkanı olan Sayın Prof. Dr. Uğur Türkmen'in öncülüğünde ve birçok konsey üyesi sanat eğitimcisinin katkılarıyla gerçekleşecek toplantı, Çanakkale'de planlanıyor. Bu önemli etkinlikte, ülkemizdeki sanat eğitiminin karşılaştığı sorunlar ve zorluklar ele alınacak. Bu toplantı, aynı zamanda Çanakkale'nin zengin tarihi ve kültürel mirasının sanatçılara tanıtılmasını amaçlıyor. Özellikle tarihi alanla ilgili sanat temelli projelerin tartışılacağı bu etkinlik, ÇOMÜ Konservatuvarı, Güzel Sanatlar Fakültesi ve genel çalışmalarının daha geniş bir kitleye ulaşmasına büyük katkı sağlayacak.

Sanatta "Sentetik İzler"

"Sentetik İzler" adlı sergi, toplantının bir parçası olarak düzenlenecek ve ülkemizin dört bir yanından gelen üniversite sanat bölümlerinde görev yapan sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapacak. Ayrıca, sergilenen bu eserler, hem üniversitemize hem de Çanakkale'ye bir hediye olarak sunularak, tüm sanatseverlerin ilgisine sunulacak. ÇOMÜ’den yapılan açıklamada, “Şimdiden tüm misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağımıza ve hayatlarında güzel bir anı olarak yer edineceğine inandığımız etkinliğin çalışmalarına heyecanla başladık” denildi.

SANAT DALLARI EĞİTİM KONSEYİ

Üniversitelerarası Kurul tarafından dört yıl süreyle seçilen başkan, Güzel Sanatlar Fakülteleri Dekanları ve Konservatuar Müdürlerinin bir araya geldiği konseyin lideridir. Bu konsey, ilgili fakültelerde oluşturulan Ana Bilim ve Bilim dalları ile çeşitli konular hakkında Üniversitelerarası Kurul'a görüşler sunmaktadır. (Yunus Erzincanlı)

Paylaş