havadurum

ÇOMÜ, öğrencilerini “Fakülteye” girdikleri için kınadı!

ÇOMÜ Yönetimi 24 Eylül tarihinde gerçekleşen olaylardan sonra savunmalarını aldığı öğrencileri ile ilgili kararını verdi. ÇOMÜ, öğrencilerine “toplu halde hareket etmek ve izinsiz gösteri yapmak” iddiası ile kınama cezası verdi.

972
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nde 24 Eylül tarihlerinde aralarında akademisyenlerinde bulunduğu bir grup öğrencinin okula alınmaması üzerine çıkan olaylarda ÇOMÜ yönetimi kararını açıkladı. Bilindiği gibi Karadeniz Teknik Üniversitesi`nde saldırıya uğrayarak ağır yaralanan bir arkadaşları için basın açıklaması yapmak isteyen, ancak ÇOMÜ özel güvenlik birimi elemanları tarafından içeriye alınmayan öğrenciler ve bazı akademisyenler, `kendi` okullarında özel güvenlik elemanları ve emniyet ekiplerince yaka-paça dışarıya atılmışlardı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın da tepki gösterdiği ve öğrencilere destek çıktığı olaylarla ilgili soruşturmasını tamamlayan ÇOMÜ yönetimini kararını verdi.
 
Öğrencilere `kınama` cezası
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nden öğrencilere verilen kararda, ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner imzası bulunuyor. İlgili kararda “29 Eylül günü Anafartalar Kampüsü, girişinde ve içerisinde grup halinde hareket etmek suretiyle izinsiz gösteri ve açıklama yapmak ve üniversite özel güvenlik personeline sözlü ve fiili taşkınlık yaptığınız iddiası ile hakkınızda açılan disiplin soruşturması tamamlanmıştır. Soruşturma raporunun ve eklerinin tetkiki sonucu, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği`nin 6/1 (f) maddesinde düzenlenen (Yükseköğretim Kurumlarına ait kapalı ve açık mahallelerde yetkililerden izin almadan toplantılar düzenlemek) hükmünü ihlal ettiğiniz sabit görüldüğünden, (Yüksek Öğretim Kurumundan bir haftadan bir aya kadar uzaklaştırma cezası) ile cezalandırılmanıza, ancak daha önceden almış olduğunuz disiplin cezası bulunmaması sebebiyle disiplin yönetmeliğinin 23`üncü maddesinin lehinize uygulanması suretiyle bir alt ceza olan `kınama cezası` ile cezalandırılmanıza karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi. Ceza alan öğrencilerden bir çoğunun Anafartalar Kampusu içinde bulunan Eğitim Fakültesi öğrencisi olması nedeniyle “Öğrenciler fakültelerine girdikleri için cezalandırıldılar” yorumlarına neden oldu.
Paylaş