ÇOMÜ'nün meme kanserine karşı geliştirdiği proje TÜSEB desteği aldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), bilimsel çalışmalardaki başarısına bir yenisini daha ekleyerek, meme kanserine karşı geliştirilen bir projeyle TÜSEB’den (Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı) önemli bir destek aldı.

1018

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), bilimsel araştırma alanındaki başarılarına bir yenisini daha ekliyor. TÜSEB (Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı), 2024-B-01 Ar-Ge Proje Destek Çağrısı kapsamında, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Yayıntaş’ın yürütücülüğünde geliştirilen “Haematococcus pluvialis’den Ekstrakte Edilen Astaksantin Pigmentinin Zirkonyum Fosfat Nanopartikülüyle Birlikte Meme Kanserinde Anti-Kanser Etkisinin Araştırılması” adlı projeyi desteklemeye layık buldu.

Bu proje sağlık alanında büyük önem taşıyor

Bu proje, meme kanserine karşı yeni tedavi yöntemleri geliştirilmesi amacıyla, Haematococcus pluvialis alginden elde edilen astaksantin pigmenti ile zirkonyum fosfat nanopartiküllerinin anti-kanser etkilerini araştıracak. Projede Prof. Dr. Özlem Yayıntaş’ın yanı sıra, ÇOMÜ Deniz Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Tolga Göksan, Fen Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Demir Güleç, Celal Bayar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erdal Balcan ve Dr. Öğr. Üyesi Berrin Tuğrul da görev alacak. Proje kapsamında iki öğrenciye burs sağlanacak ve genç araştırmacılara katkı sunulacak.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2024-2028 Stratejik Planı’nda yer alan Ar-Ge faaliyetlerinin teşviki ve desteklenmesi kapsamında ÇOMÜ’nün uluslararası alandaki bilimsel çalışmalarını güçlendirmek ve sağlık alanında yenilikçi çözümler sunma hedeflerine ulaşmak açısından büyük önem taşıyor.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş