havadurum

ÇOMÜ’de örnek TÜBİTAK başarısı!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın’ın yürütücülüğünü üstlendiği “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik 2024” projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu.

1491

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, TÜBİTAK’ta isminden bahsettirmeye devam ediyor. Ülke genelinde 207 başvurudan 57 proje destek almaya hak kazanırken, ÇOMÜ Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik 2024 Projesi çağrı kapsamında desteklenen iki üniversiteden biri olarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından “Bilim Şenlikleri Destekleme Programı” çağrısında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın’ın yürütücülüğünü üstlendiği Ezine Belediyesi, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ortak çalışmalarıyla yürütülen “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik 2024” başlıklı proje desteklenmeye değer bulundu.

Birçok atölye ile çocuklar eğlenecek

Proje kapsamında 9 akademisyen, 4 eğitmen, uzman arkeologlar ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerinin yer aldığı 52 kişilik ekip ile 21 farklı atölye ile 31 Mayıs, 1-2 Haziran tarihlerinde Ezine’de etkinlikler gerçekleştirecek. Atölyelerde, Bilimin Işığında Atölyesi, Gezegenlere VR Yolculuk Atölyesi, Gezici Bavul Müze Atölyesi, Çok Boyutlu Bilim Atölyesi, Uçan Fikirler: İHA Mucit Atölyesi, Scratch İle Matematik ve daha birçok atölyenin yer aldığı proje kapsamında ilçe merkezi ve köylerden taşımalı sistem ile etkinlik alanına getirilecek binlerce çocuğa unutulmaz anlar yaşatılacak.

“Durmadan çalışmalarına devam ediyor”

Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, proje hakkında bilgi vererek “Ezine Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü başta olmak üzere tüm paydaşlarımızın destekleriyle bir yola çıktık, bu yolun başlangıcı 2023 yılında Deprem bölgesi Hatay/Kırıkhan’da gerçekleştirilen “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” projesine uzanıyor. Çıktığımız bu yolda ekibimizin tamamı gönüllülerden oluşuyor ve ekibimizde akademisyenimiz, MEB’e bağlı öğretmenler ve Üniversitemizin Lisansüstü Lisans ve Ön Lisans öğrencilerimiz yer alıyor ve projenin her aşamasında durmadan yorulmadan çalışmalarına devam ediyor” sözlerine yer verdi.

Proje Ezine Millet Bahçesinde 31 Mayıs, 1-2 Haziran tarihleri arasında 3 gün boyunca 09.00-17.00 saatleri arasında tüm Çanakkale Halkını bekliyor olacak.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş