havadurum

ÇOMÜ’de Mezun ve Kariyer Günleri etkinliği gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi 3’üncü Mezun ve Kariyer Günleri etkinliği düzenlendi.

697

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi 3’üncü Mezun ve Kariyer Günleri etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte, Enerji Yönetimi, Gıda Teknolojisi ve Sağlık Yönetimi bölümlerinde alanlarında uzman isimler ve çok sayıda firma öğrencilerle bir araya geldi. Daikin, Siemens, Borusan, Enerjisa, Ülker, Dardanel ve Uluova gibi Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin yöneticileri ile Çanakkale Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü gibi kamu kurumlardan temsilciler öğrencilerle deneyim ve bilgileri anlatırken, iş aramada karşılaşacakları fırsat ve tehditlerden bahsettiler.

“Başarının anahtarı bilgi, beceri ve çalışmadır”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, kariyer etkinliklerinin öğrenciler için bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı, fikirlerin ve ufukların genişlediği bir buluşma noktası olduğunun öneminden bahsederek “Geleceğe dair hedeflerinizi belirlemeniz için bu gün size sunulan imkânlardan en iyi şekilde yararlanmanızı tavsiye ediyorum. Kendinizi geliştirmekten ve yeni şeyler öğrenmekten asla vazgeçmeyin. Unutmayın ki, başarının anahtarı bilgi, beceri ve çalışmadır” sözlerine yer verdi.

Uzmanlar deneyimlerini paylaştı

Beş gün süren etkinlik boyunca; Türkiye’nin enerji verimliliği ve enerji yönetimi, meslek hayatında iletişim becerileri, kamu binalarında enerji yönetimi, yenilenebilir enerji santral süreçleri, iklimlendirme sistemlerinde enerji verimliliği, başarılı mülakat teknikleri konularında uzmanlar tarafından bilgi ve deneyimlere yer verildi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş