ÇOMÜ'de kalite güvencesi çalışmaları hız kazanıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde, program akreditasyonu ve 2024 Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) hazırlık süreci için Kalite Güvence Komisyonu, Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu başkanlığında toplandı. Üniversitenin kalite kültürünün sürdürülebilirliğine vurgu yapılan toplantıda, tüm birimlere destek sağlanacağı belirtildi.

546

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), kalite güvencesi çalışmaları kapsamında önemli bir adım daha attı. Program akreditasyonu çalışmaları ve 2024 yılı Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) hazırlık sürecinin planlanması amacıyla Rektörlük Senato Salonunda Kalite Güvence Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu başkanlık ederken, Rektör Yardımcısı ve Kalite Güvence Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Levent Dalyancı, Kalite Güvence Üst Komisyonu Üyeleri ve diğer kurul üyeleri katılım sağladı.

Rektör Erenoğlu, üniversitenin kurumsal akreditasyon çalışmalarına hız verileceğini ve akredite program sayısının artırılmasının önemini vurguladı. Ayrıca, tüm birimlere ve personele komisyon olarak destek verileceği belirtildi. Toplantıda, üniversitenin kalite kültürünün sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla Program Akreditasyonu Danışma Kurulu'nun kurulmasına karar verildi. 2024 yılı KİDR hazırlık sürecinin katılımcı bir yaklaşımla planlanacağı da duyuruldu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş