havadurum

ÇOMÜ Çocuk Koroları’nda tatlı etkinlik!

ÇOMÜ Çocuk Koroları Mayıs Ayı sonunda Ankara’da yapılacak Korolar şenliği ve yılsonu konserlerinin hazırlıkları sürdürüyor.

651

ÇOMÜ Çocuk Koroları Mayıs Ayı sonunda Ankara’da yapılacak Korolar şenliği ve yılsonu konserleri için hazırlıklar devam ediyor. Hazırlık sürecinde büyük bir özveri ile çalışan koristler ve kendilerine destek olan ailelerin de katılımı ile Çikolata Atölyesi etkinliği gerçekleştirildi. Koro Şefi Emel Funda Türkmen’in daveti üzerine Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Erhan Babaç ve öğrencileri Esra Cebeci, Sıla Açar ve Derya Yumak çikolata yapımının inceliklerini ve sürecini koristlerle paylaştı. Etkinliğe; aileler, koro öğrencileri yanında Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi eğitimci ve öğrencileri de katıldı.

ÇOMÜ Çocuk Koroları nedir?

Üniversiteden ÇOMÜ Çocuk korolarına ilişkin yapılan açıklamada, “Çanakkale ili yanında il dışı ve yurt dışı birçok ulusal ve uluslararası festivallerde sahne alması hedefi olan korolarda çocuk ve gençlerimiz; vatan, bayrak, Atatürk, doğa ve insan sevgisi temelli şarkılar öğrenirler. Kardeşlik ve sevgi dolu bir ortamda nitelikli ses ve koro eğitimi alan çocuk ve gençlerimiz aynı zamanda nitelikli birer müzik dinleyicisi olarak yetiştirirler” sözlerine yer verildi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş