ÇOMÜ “dini yaklaşımlı” hoca mı arıyor?

İnternet sitelerinde paylaşılan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlüğü tarafından öğretim üyeliği alınmasına ilişkin gazeteye verilen ilan tepki çekti. ÇOMÜ`de psikoloji bölümüne alınacak Yrd. Doç. kadrosunda aranan özelliğin “yaşam olaylarına dini yaklaşım konusunda çalışmış olmak” şeklinde ifade edilmesi kafaları karıştırdı.

1215
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde yaşanan öğretim üyesi ilanı skandalı güncelliğini korurken, bu kez Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin verdiği ilan dikkat çekti. Bazı sosyal paylaşım sitelerinde ve haber sitelerinde yer verilen ÇOMÜ ilanında Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’ne alınacak öğretim üyesine ilişkin kullanılan ifade görenleri şaşırttı. İlanın söz konusu bölümünde Psikoloji bölümüne 1 öğretim üyesinin alınacağı duyurulurken, açıklamalar bölümünde ise tek özellik olarak “yaşam olaylarına dini yaklaşım konusunda çalışmış olmak” ifadesine yer verildi. Bu cümle dışında herhangi bir açıklamaya yer vermeyen ÇOMÜ`nün ilanı, “Olaylara dini yaklaşamın” ne olduğu ve nasıl çalışılabileceği konusunda merak uyandırdı.
 
ÇOMÜ`nün referansı “dinsel yaklaşım” mı?
ÇOMÜ’de daha önce de Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Lütfi Atay’ın verdiği ilanda, yalnızca yeğeni ve iş ortağı olan Sinan Gökdemir’e uygun olabilecek şartlar istediği iddia edilmişti. TRT`deki Açı Programı`ndan ve Star Gazetesi`ndeki köşe yazılarından da tanınan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner`in görev süresi boyunca kentte en çok tartışılan icraatları akademik kadro konusundaki tercihleri olurken, bu son yaşanan ilan konusunun da yeni bir kadrolaşma çalışması olarak değerlendiriliyor. Adrese teslim çıkılan ilanlara tepkiler giderek artarken, bu kez ilandaki “dini referans” ayrıca tepki çekiyor.
Paylaş