havadurum

ÇOMÜ’lü işçiler Biga’dan ses verdi

ÇOMÜ’de işten atılan işçilerin mücadelesi ve kamuoyu desteği her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Hafta sonu Biga da emek dostları ile bir araya gelen ÇOMÜ’lü atılan işçiler; “Mücadelemizin bir saman alevi gibi geçeceğini düşünenlere Biga ilk adımlardan biri, daha direnişimiz yeni başlıyor diyoruz” diyerek kararlılıklarını gösterdiler.

593
Emek dostlarının, ÇOMU’lü öğrencilerin desteklerin gün geçtikçe büyüdüğü taşeron çalışma sistemine karşı verilen mücadele taşeron çalışma sisteminin güvencesizliğini kendine kalkan yapan ÇOMÜ yönetimini de hedefliyor.
 
Hafta sonu Biga’da bir araya gelen işçiler yaptıkları basın açıklaması ile  yaşadıkları hukuksuzluk ve haksızlıkları Biga halkı ile paylaştılar.DİSK Genel İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Uslan tarafından okunan basın açıklamasında “Eğer bir üniversitede, güvencesizlik varsa, adaletsizlik varsa, haksızlık varsa; eğer bir bilim kurumunda, 40 işçi gecenin bir vakti, hiç tanımadıkları insanlardan gelen telefonlarla yıllardır verdikleri emek hiçe sayılarak ve rencide edilerek işsiz bırakılıyorsa, bu sebeple aile düzenleri ve sağlıkları bozuluyor ve eşlerini kaybedebiliyorlarsa; o zaman, burada özgür ve bilimsel bir ortamdan asla söz edilemez” ifadelerine yer verildi...
 
 
ÇOMÜ’de  işten atılan işçilerin mücadelesi  sürüyor. Emek dostlarının , ÇOMU’lü öğrencilerin desteklerin gün geçtikçe büyüdüğü taşeron çalışma sistemine karşı verilen mücadele taşeron çalışma sisteminin güvencesizliğini kendine kalkan yapan ÇOMÜ yönetimini de hedefliyor. Hafta sonu Biga’da bir araya gelen işçiler yaptıkları basın açıklaması ile  yaşadıkları hukuksuzluk ve haksızlıkları Biga halkı ile paylaştılar.
 
DİSK Genel İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Uslan tarafından okunan basın açıklamasında “Eğer bir üniversitede, güvencesizlik varsa, adaletsizlik varsa, haksızlık varsa; eğer bir bilim kurumunda, 40 işçi gecenin bir vakti, hiç tanımadıkları insanlardan gelen telefonlarla yıllardır verdikleri emek hiçe sayılarak ve rencide edilerek işsiz bırakılıyorsa, bu sebeple aile düzenleri ve sağlıkları bozuluyor ve eşlerini kaybedebiliyorlarsa; o zaman, burada özgür ve bilimsel bir ortamdan asla söz edilemez” ifadelerine yer verildi.
 
 
Erdinç Uslan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sizleri işten çıkarılan ÇOMÜ işçileri adına selamlıyorum. Bugün, meşru ve haklı mücadelemizde vazgeçmediğimizi tekrar duyurmak için Biga’dayız. 3 Mart 2012 tarihi itibariyle ÇOMÜ’de işten çıkarılan işçi sayısı 40’a ulaşmıştır.40 kişi Üniversite Rektörlüğü’nün talimatı ile hiçbir gerekçe gösterilmeden, hukuka aykırı, keyfi ve haksız bir biçimde işten atılmıştır. Bu haksızlık herhangi bir yerde değil, üniversitemizde, bir bilim kurumunda yaşanmıştır.
 
Haksızlık öğrenciler ve akademisyenler nezdinde sürdürülen baskılar ile devam etmektedir
Bugün haksızlığa, adaletsizliğe uğrayanlar en güvencesiz biçimde çalışan, taşeron şirket işçileridir. Bu haksızlık, taşeron şirket işçileri ile başlayarak, Üniversite’nin kendi kurduğu ve yıllardır işlettiği iktisadi işletmede çalışan işçilerin, gizli saklı, birer birer işten çıkarılması, süreçte bizlere destek veren öğrencilerimiz hakkında soruşturma açılması ve destek veren akademisyenlerimize çeşitli şekillerde baskı uygulanması ile devam etmektedir. Bu sürece dur denilmezse; Üniversiteye tedirginlik ve belirsizlik duygusu hakim olacaktır. Bu olumsuz koşullarda, özgür ve nitelikli, bilimsel üretimden ve eğitimden söz etmek mümkün olmayacaktır.
 
Direniş yeni başlıyor
Bilinmelidir ki işçiler olarak ekmeğimiz için mücadeleye devam edecek, en temel hak olan çalışma ve insanca yaşama hakkımızı elimizden alan bu zulüm bitene ve Çanakkale sınırlarını terk edene kadar susmayacağız. Mücadelemizin bir saman alevi gibi geçeceğini düşünenlere Biga ilk adımlardan biri, daha direnişimiz yeni başlıyor diyoruz.
 
İşçilerin geri alınması Rektörün bir tek sözü ile mümkündür
Daha önce de söyledik. Bir kez daha söylüyoruz. Nasıl, 40 işçi Üniversite’nin taşeron şirkete verdiği liste uyarınca işten çıkarılmışsa; nasıl, bizzat Üniversite Rektörü Sayın Sedat Laçiner’in açıkça söylediği üzere “üniversite hangi işçilerin çıkarılacağı konusunda referans olmuşsa”, 40 işçinin işe alınması da, Üniversite Rektörlüğü’nün bir tek sözü ile bir tek telefonu ile mümkündür. Sorumluluk Üniversite Rektörlüğü’ndedir. ÇOMÜ Rektörlüğü isterse, işten çıkarılan tüm işçiler işbaşı yapabilir.
Yaşasın dayanışma
 
Bugün burada bizlerle olan tüm dostlarımıza, emekçi arkadaşlarımıza, özellikle de işçilerin işe geri alınması için canını dişine takan öğrenci kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız. Tüm Biga’yı işçilere, emeğe sahip çıkmaya ve bu zulmün hesabını sormaya çağırıyoruz. Yaşasın onurlu mücadelemiz!”
 
Yapılan basın açıklaması atılan sloganlardan sonra son buldu. Atılan işçiler haklı olduklarını ve kazanacaklarını belirttiler.
Paylaş