ÇOMÜ’den işçilere, sil baştan

ÇOMÜ`den atıldıkları için işe iade davası açan ve 2 yıllık bir sürecin ardından Yargıtay`ın da işe iade kararını onamasıyla mücadelelerini zaferle sonuçlandıran işçiler, gerçekleştirdikleri teşekkür ziyaretlerine devam ettti. İşe iade davasını kazanan işçiler, geçtiğimiz Cuma günü yaptıkları görüşmede üniversite yetkililerinin yeniden taşeron teklifiyle şoke oldu.

791
Yargıtay`ın işe iade kararını onamasının ardından kendilerine destek olan sivil toplum örgütlerine teşekkür ziyareti gerçekleştiren işçiler, Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi, Çanakkale Halkevleri ve TKP Çanakkale İl Örgütü`nü ziyaret ettiler. Türkiye`deki üniversitelere örnek teşkil edecek işçi sınıfının mücadelesinin zaferle sonuçlanmasıyla birlikte teşekkür amacıyla işçilerden Neslihan Ülkü Gül ile Nermin Üstün; Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç`u ziyaret etti. Ziyarette konuşan Neslihan Ülkü Gül, Yagıtay`ın işe iade kararını onamasının ardından üniversite yetkililerinin çağrısı üzerine görüşmeye gittiklerini söyledi. Görüşmeye katılan üniversite yetkililerinin, işçileri tekrardan taşeron üzerinden işe alacaklarını dile getirdiğini ancak işçiler olarak bu mücadeleyi taşeron üzerinden işe başlamak için yapmadıklarını kaydeden Gül; “Bu mücadelemizin diğer işçi arkadaşlarına örnek olmasını diliyoruz. Mücadelemizi sonuna kadar sürdürdük ve bunu başardığımızı düşünüyorum. Bu süreç bizim için bitmedi. Üniversiteye yazımız gitti ve bizi ÇOMÜ`nün genel sekreterliği toplantıya çağırdı. Görüşmemizde üniversite yetkilileri, yasal prosüdürleri anlattılar. Kadronun verilemeyeceğini bize ilettiler. Bazı kanun değişiklikleri olmadan da kadro verilemeyeceğini söylediler. Bize yardımcı olmak için yine bizi taşerondan almak istediklerini söylediler. Biz bu mücadelemizi tekrardan taşerondan başlamak için yapmadık. Hukuki süreç devam ediyor. Rektörlükte yaptığımız görüşmeyi sendikamıza ve avukatımıza ilettik. Sendikamız ve avukatımız bununla ilgili gerekli açıklamayı yapacaktır” dedi.
 
Koç; “Emek için nasıl mücadele edilir onu öğrettiniz”
İşe yeniden geri dönmek için verdikleri mücadele nedeniyle işçileri tebrik eden Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç; “Hukuki olarak haklılığınız kanıtlandı. Bu süreç içerisinde işçilerden çok şey öğrendik. Burada nasıl bir dik duruş sergileneceği ve onurla mücadelenin nasıl kazanılacağını bu kent sizden öğrendi. Bu nedenle sizlere teşekkür ediyoruz. İnsan yaşadıkça öğreniyor. Sendika olarak bu mücadelenin parçası olacağız ve sizlere her zaman destek vereceğiz. Aslında, rektörün size teşekkür etmesi lazım. Çünkü, kurumlar böyle olgunlaşır, böyle kurumlaşır ve böyle niteliğe yükselir” diye konuştu. Eğitim-Sen ziyaretinin ardından Neslihan Ülkü Gül ile Nermin Üstün, sırasıyla Çanakkale Halkevi ve TKP İl Örgütü`nü de ziyaret etti.
Paylaş