ÇOMÜ’de yaşanan olağanüstü hal bilinmeli

Üniversite Konseyleri Derneği’nin (ÜKD) Çanakkale’de gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısı ve panel sonrasında ÜKD hakkında yapılan asılsız ve çirkin karalama girişimine karşı “haberlerin üretilme tarzı ÇOMÜ’de işlerin nasıl yürütüldüğüne dair çok önemli bir kanıt sunmuştur” şeklinde değerlendirme yapan ÜKD “ÇOMÜ’de büyük bir sıkıntı çeken ve her şeye rağmen direnen öğretim üye ve eleman-larını selamlıyor, dayanışmamızı ilan ediyor ve kamuoyunu dikkatini ÇOMÜ’de yaşanan olağanüstü hale çevirmeye davet ediyoruz” dedi.

746
Adını açıklamayan bir öğretim üyesine dayandırılarak yapılan asılsız ve çirkin karalamalara yazılı bir açıklama yaparak açıklık getiren Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD) yetkilileri; “Çanakkale’den ayrıldıktan sonra Demokrat Çanakkale ve ÇOMÜ Haber gazetelerinde ÜKD hakkında asılsız ve çirkin bir karalama girişimi olmuştur. Haberler adını açıklamayan bir öğretim üyesine dayandırılmış, yazılar takma isimle yapılmış, büyük çarpıtmalara yer verilmiştir. Açıkçası bu duruma üzüldüğümüzü söyleyemeyeceğiz, çünkü haberlerin üretilme tarzı ÇOMÜ’de işlerin nasıl yürütüldüğüne dair çok önemli bir kanıt sunmuştur” ifadelerini kullandı.
 
Adını açıklamayan bir öğretim üyesine dayandırılarak yapılan asılsız ve çirkin karalamalara yazılı bir açıklama yaparak açıklık getiren Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD) açıklamasında şunları kaydetti: “Üniversite Konseyleri Derneği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’nde akademisyenlere dönük baskı ve yıldırma politikalarına ilişkin duyum alması üzerine yönetim kurulunu Çanakkale’de toplama kararı almış, 24 Kasım’da yönetim kurulunu toplarken, 25 Kasım’da ise bir panel gerçekleştirmiştir. Çanakkale’de bulunduğumuz süre içinde yaptığımız görüşmeler, sunulan belgeler ve aktarımlar durumun tahmin edilenin çok üstünde olduğunu göstermektedir. ÇOMÜ’de olağanüstü bir durum yaşanmakta, ilerici, yurtsever ve aydınlanmadan yana öğretim üye ve elemanları defalarca soruşturmaya uğramakta, imzasız mektuplar kanıt sayılmakta, aynı öğretim üyelerine arka arkaya maaştan kesme ve görevden men cezaları verilmekte, soruşturmalar yanlı yapılmakta, öğrenciler hocaları aleyhine suç duyurusunda bulunmaya zorlanmakta, soruşturmalarda çok tuhaf sorular sorulmaktadır. Çanakkale’den ayrıldıktan sonra Demokrat Çanakkale ve ÇOMÜ Haber gazetelerinde ÜKD hakkında asılsız ve çirkin bir karalama girişimi olmuştur. Haberler adını açıklamayan bir öğretim üyesine dayandırılmış, yazılar takma isimle yapılmış, büyük çarpıtmalara yer verilmiştir. Açıkçası bu duruma üzüldüğümüzü söyleyemeyeceğiz, çünkü haberlerin üretilme tarzı ÇOMÜ’de işlerin nasıl yürütüldüğüne dair çok önemli bir kanıt sunmuştur.”
Paylaş