ÇOMÜ’de eski ‘dost’ düşman mı oldu?

ÇOMÜ`de bazı `haber` sitelerine erişimin durdurulduğu ileri sürüldü. Özellikle daha önce ÇOMÜ yönetimini desteklemesi ile bilinen comuhaber.com isimli sitenin de `yasaklı` siteler arasına girmesi `manidar` bulundu. Bilindiği gibi bu site, kimliği belirsiz yazarların yazılarını haberleştirmesi ve ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner`i yoğun bir şekilde desteklemesi ile biliniyordu. AKP-Cemaat çatışmasının yoğun olarak yansıdığı kurumlardan biri olan ÇOMÜ`de, yaşanan bu gelişmeler, daha önce Laçiner`i destekleyen grubun, bugün başka bir rektör adayının yanında yer alması üzerine, Laçiner`i yalnızlaştırma olarak değerlendiriliyor.

1131
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nde yaklaşan rektörlük seçimi heyecanı giderek yükseliyor. Prof. Dr. Hamit Er, Prof. Dr. Muammer Karaayvaz ve Prof. Dr. Yücel Acer`in adaylıklarını açıkladığı rektörlük seçimleri öncesi Prof. Dr. Sedat Laçiner`in aday olmayacağı ileri sürüldü. Laçiner`in kendi dönemindeki uygulamalarının başta akademisyenler olmak üzere, işçisinden personeline, öğrencilerinden, kent kamuoyuna büyük tepkiyle karşılanması, seçilme olasılığını büyük ölçüde düşürdüğü, özellikle AKP-cemaat çatışmasının giderek tırmanması gibi sebepler ile de aday olmayabileceği iddia ediliyor. Laçiner`in aday olup olmayacağı henüz netlik kazanmazken, seçimin özellikle üniversite yapılanmasında kartların yeniden karıldığı bir süreçle ilerleyeceği tahmin ediliyor. Bunun son örneği de ÇOMÜ yönetimi tarafından comuhaber.com isimli internet sitesine yönelik erişimin durdurulması ile yaşandı. ÇOMÜ içerisinde ilgili siteye erişim sağlanamazken, bu durum seçim öncesi önemli bir mesaj olarak değerlendirildi.
 
Dünün dostu, bugünün düşmanı mı?
Comuhaber.com isimli site kurulduğu günden bu yana, yaşanan tartışmaların bir taraf olarak, mevcut üniversite yönetimini ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner`i `koşulsuz-şartsız` desteklemesi ile biliniyordu. Özellikle üniversiteye yönelik, kentten doğru yapılan eleştirilerde başta bazı belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcilerine yönelik ağır eleştiriler yapması ile bilinen, hatta üniversite yönetimince desteklendiği iddia edilen ilgili sitenin bugün üniversite içinde yasaklanması `manidar` bulundu. Yasaklamanın ardından ilgili site bunu “sansür” olarak değerlendirirken, ÇOMÜ dinamikleri “Allahın sopası yok” yorumunu yaptı. “Çıkar çatışmasının bilindik sonucu” gibi yorumların da yapıldığı yasaklamanın önümüzdeki sürece nasıl yansıyacağı merak konusu.
Laçiner, “yalnızlaştırıldı” iddiası
Laçiner ve ÇOMÜ yönetimi ile ilgili sitenin arasının bozulduğu, söz konusu siteye ÇOMÜ tarafından `yasaklama` getirildiği iddiası yeni gelişmelerin de habercisi olarak yorumlanıyor. Yaklaşık 4 yıldır Laçiner ile birlikte hareket eden, haberlerini Laçiner ve üniversite odaklı kurgulayarak kendini var eden site ve yönetiminin, başka bir adayın yanında yer aldığı iddiası üzerinde böylesi bir gelişmenin yaşandığı ifade edildi. Yine AKP-cemaat çatışması temelinde, üniversite içindeki `çıkar` gruplarının karşı karşıya gelmesi üzerine böylesi bir sürecin yaşandığı, Laçiner`in bizzat kendi ekibi içinde bulunan, `gayriresmi` basın-yayın ihtiyacını gören site ve site yönetimindeki bilinen isimlerin Laçiner`i terk ederek başka bir adayın yanında yer alması, “Laçiner yalnızlaştırılıyor” yorumlarına neden oldu. İddiaların doğruluk payının ötesinde ÇOMÜ içinde ve kent kamuoyunca yakından takip edilen bu konunun, önümüzdeki döneme nasıl yansıyacağı merak ediliyor.
Paylaş