ÇOMÜ’de bir skandal daha

Skandallar ile adından söz ettiren ÇOMÜ’de bir öğretim üyesinin sözleşmesinin yenilenmesi sürecindeki iddialar gündeme bomba gibi düştü. Fakülte yönetim kurulunun iki kere yenilenmesi talebine karşın ilk seferde talebi geri çeviren Rektör Sedat Laçiner, ikinci talep karşısında konuyu Üniversite yönetim kuruluna sevk eti.

2198
ÇOMÜ’de neler oluyor?
 
Laçiner’in rektörlük görevine gelmesi ile birlikte öğretim üyeleri üzerindeki çeşitli baskı ve mobbing uygulamalarının bu seferki mağdurunun konumu olaya yeni bir boyut kazandırdı. Rektör tarafından sözleşmesinin yenilenmesine karşı çıkılan öğretim üyesinin Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)Çanakkale Şubesi Başkanı Necmi Akyalçın olması bir çok soru işaretini de beraberinde getirdi.
 
Rektör tarafından sözleşmesinin yenilenmesine karşı çıkılan öğretim üyesinin Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)Çanakkale Şubesi Başkanı Necmi Akyalçın olması bir çok soru işaretini de beraberinde getirdi.

Akyalçın konuşmadı

Gündeme gelen iddialar ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz, sözleşmesinin yenilenmesi konusunda rektörün engeli ile karşılaştığı iddia edilen Yrd. Doç. Necmi Akyalçın bu konuya ilişkin görüş bildirmeyeceğini bildirdi.

Bir ilk

Yardımcı doçent olarak bugüne kadar ÇOMÜ bünyesinde sözleşme yenilenmesi konusunda rektör engeline takılan ilk kişinin ADD Başkanı Necmi Akyalçın olması beraberinde bir çok endişeyi getirdi. Çanakkale kamuoyu Akyalçın’ın ADD Başkanı olması nedeniyle siyasi bir linçle karşılaştığı şeklinde yorumlar yaparken diğer yandan Necmi Akyalçın’ın daha öncesinde yaşadığı bir olaya bağlı olarak intikam operasyonuna uğradığı iddia edildi.

Dekan vekilinin intikamı mı?

2005 yılında ÇOMÜ’de bir kız öğrencisini evlenme vaadi ile kandırıp ilişkiye giren ve sonrasında kız öğrencinin şikayeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan o dönem Yrd. Doç. olan şimdi de bir fakültenin dekan vekilliği görevini sürdüren hocanın o dönem kız öğrencinin şikayet dilekçesini işleme koyan Necmi Akyalçın için; şimdi Rektör ile yakınlığı ile bilinen hocanın intikam değerlendirmeleri de çok konuşulan iddialar arasında. YÖK tarafından atanan fakülte dekanının atandığı akşam istifasını vermesi sonrasında rektörlük tarafından bu hocanın dekan vekilliğine atanması kafalarda soru işareti yaratmıştı. Yine o günlerde istifa eden hoca, istifası ile ilgi hiçbir şey söylememesi nedeniyle baskı altına alındığı yorumları yapılmıştı.

Öğretim görevlileri huzursuz

Kendileri gibi düşünmeyen birçok öğretim üyesi gibi Necmi Akyalçın’ın da sözleşmesinin yenilenmesi konusundaki rektörün tavrı üniversitede yaşanılan huzursuzlukların yeni bir uygulaması olarak gündeme geldi. ADD Başkanı olarak Necmi Akyalçın’ın böylesi bir uygulama ile karşılaşması siyasi çevrelerde Akyalçın, “Atatürkçü kimliği nedeni ile cezalandırılıyor” yorumlarına yol açtı.

Akyalçın’ın konuşmaması giz perdesini arttırıyor.

Sözleşmesinin yenilenmesi konusunda rektörün engeline takıldığı iddia edilen, üniversitede şimdiye kadar benzerinin görülmediği bir uygulama ile karşılaşan Akyalçın, durumu ile ilgili bir açıklama yapmaz iken; konumu gereği yaşanan kendisine özel bir uygulama olduğu iddia edilen bu olayın nasıl sonuçlanacağı kamuoyunda merak ediliyor.Kamuoyu ayrıca böylesi uygulamaların önümüzdeki günlerde yeni örnekleri ile karşılaşılabileceğine dikkat çekti.
Paylaş