Çocuklarımız spor yaparken neden ölür?

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Grup Sözcüsü Serdar Soydan, halı sahada üzerine kale direği düşmesi sonucu yaşamını yitiren T.Ç olayını TBMM gündemine taşıdı. Soydan`ın sorduğu sorulara Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç`ın yazılı olarak cevap vermesi bekleniyor.

504
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan geçtiğimiz günlerde Esenler Mahallesi`ndeki İl Jandarma Komutanlığı`na ait halı sahada başına kale direği düşmesi sonucu yaşamını yitiren T:Ç ile birlikte, yine ülkenin çeşitli yerlerinde meydana gelen gençlerin spor yaparken yaşamlarını yitirmeleri konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Eylül ayı içinde Kütahya, Tokat ve Çanakkale`de meydana gelen olaylarla üç gencin yaşamını yitirdiğini ifade eden Soydan, “Eylül ayı içerisinde önce Kütahya’da, ardından Tokat ve Çanakkale’de olmak üzere 3 gencimiz halı sahada üzerine kale direği düşmesi sonucu hayatını kaybetmiştir. Son olarak Çanakkale Esenler Mahallesi`nde bulunan bir halı sahada kafasına kale direği düşen 11 yaşındaki bir çocuğumuz ağır şekilde yaralanmış ve 2 gün boyunca sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybederek yaşamını yitirmiştir. Son günlerde ardı ardına yaşadığımız böylesi acı olaylar gençlerimizin ve çocuklarımızın spora olan istek ve arzularını yok etmekte, ailelerini hayal kırıklığına sürüklemektedir. Amatör sporcularımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yaptığı alanlardaki can güvenliğinin yeteri kadar sağlamadığı ve bu konuda ciddi eksikliklerin bulunduğu ortaya çıkmıştır” dedi.
 
Bakan Kılıç, bu sorulara ne cevap verecek?
Soydan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç`ın yazılı olarak cevaplamasını istediği sorularını, meclis başkanlık divanına sundu. Soydan, “Bu doğrultuda; İl, İlçe ve köylerimizde bulunan semt sahalarında ve halı sahalarda spor yapan çocuklarımızın, gençlerimizin spor sırasında yaşayabilecekleri sağlık sorunlarının yerinde ve en çabuk şekilde çözülmesi konusunda neler yapılmaktadır? Gençlerimizin, çocuklarımızın ve amatör sporcularımızın spor yaptığı spor alanlarının teknik ve donanım yeterliliği, kontrol ve denetimleri bakanlığınız tarafından düzenli yapılmakta mıdır? Son bir ayda (Eylül 2014) Kütahya, Tokat ve Çanakkale’ de spor yaparken kaybettiğimiz 3 gencimiz ile ilgili olay hakkında bakanlık olarak soruşturma başlatılmış mıdır, sorumluların tespit edilmesi ve cezalandırılması hakkında neler yapacaksınız? Amatör sporcularımızı, gençlerimizi ve çocuklarımızı spora özendirmek ve yeteneklerini ortaya çıkarmak, yetenekleri doğrultusunda spora yönlendirmek için Çanakkale’de neler yaptınız ve Çanakkale’ye hangi spor tesislerini kazandırdınız?” ifadalerini kullandı.
Paylaş