havadurum

Çocuk Kültür Evi’nden Şubat Ayı Programı

Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, çocuklara film, öykü ve kukla tiyatrosu gibi birçok renkli etkinlik sunuyor. Tüm etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

1140

Çocuk Kültür Evi, çocukların kültürel, sanatsal ve sosyal gelişimlerini desteklemek için farklı disiplinlerden atölye ve etkinlik programları düzenliyor. Şubat ayında da çocukları birçok renkli etkinlik bekliyor. Film Günleri, Öykü Günleri ve Kukla Tiyatrosu gibi etkinlikler, çocukların potansiyellerini keşfetmelerine ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine katkı sunmayı hedefliyor. Tüm etkinlikler ücretsiz olarak yürütülüyor.

Film Günleri

Çocuk Kültür Evi’nin her hafta cuma günü saat 15.30’da düzenlediği Film Günleri etkinliği, çocuklarla birlikte film izleyip ardından filmin karakterlerini, hikayesini, müziğini ve diğer özelliklerini inceleyerek film okuma becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. 8 yaş ve üzeri tüm çocukların katılabileceği etkinlikte, şubat ayında şu filmler izlenecek:

  • 9 Şubat 2024 Cuma: Soul
  • 16 Şubat 2024 Cuma: Ejderhanı Nasıl Eğitirsin
  • 23 Şubat 2024 Cuma: Ratatuy

Öykü Günleri

Çocuk Kültür Evi’nin her hafta çarşamba günü saat 15.30’da gerçekleştirdiği Öykü Günleri etkinliği, çocuklara kitap sevgisi aşılamak ve edebiyatla nitelikli ilişki kurmalarını sağlamak için farklı yazar ve kitaplarla tanıştırıyor. 1. sınıfa devam eden çocukların katılabileceği etkinlikte, şubat ayında şu kitaplar okunacak:

  • 7 Şubat 2024 Çarşamba: Beklenmedik Misafir
  • 14 Şubat 2024 Çarşamba: Masal Battaniyesi
  • 28 Şubat 2024 Çarşamba: Seyrederim Dünyayı

Kukla Tiyatrosu

Çocuk Kültür Evi’nin bu yıl programına eklediği Kukla Tiyatrosu etkinliği, tiyatro oyuncusu ve yönetmen Hakan Polacanlı’nın oyunlaştırdığı ve sahnelediği “Cır Cır ile Karınca” isimli oyunu çocuklara sunuyor. La Fontaine hikayelerinin müzikli ve interaktif bir yorumu olan oyun, 1. sınıf ve üstü tüm çocuklara eğlenceli bir tiyatro deneyimi yaşatacak. Etkinlik, 21 Şubat 2024 Çarşamba günü saat 15.30’da Çocuk Kültür Evi’nde gerçekleşecek.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş