Çınar; “Örnek bir şehir planlayabiliriz”

Vali Ahmet Çınar, Polis Denizevinde düzenlediği toplantıda Daire Müdürleri ile bir araya gelip kentte yürütülen çalışmaları masaya yatırdı. Çanakkale ile ilgili geleceğe dönük düşüncelerini de toplantıda açıklayan Vali Ahmet Çınar, tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimi olan Çanakkale`nin turizm ekseninde geleceğini planlayabilmek için herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek; “Örnek bir şehir planlayabiliriz” dedi. Vali Çınar, ayrıca kentteki parlak fikirlerin proje dönüştürülmesi için Proje Atölyesi adı altında bir yapı oluşturulması ile ilgili düşüncesini de katılımcılarla paylaştı.

759
 
 
Toplantıda Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı`na değinen Vali Ahmet Çınar; “Yeni kanunla başkanlık kuruldu. Tarihi Alan Başkanlığı daha önce hep konuştuğumuz 100. yıla yönelik ajans kurulacak mı kurulmayacak mı sorularının da bir cevabı olarak en az genel müdürlük ve daha üst statüde bir başkan tarafından yönetilecek, kendi özel kanunu olan bir kurum oluşturulmuş oldu. Biliyorsunuz daha önceden Orman Bakanlığı’na bağlı bu geniş yapı içerisinde yönetiliyordu. Bu aşamadan sonra sadece kendi alanıyla ilgili daha güçlü bir kurum olarak iş ve işlemlerine devam ettirecek. Ajans görevini de bu kurum yürütecek. Ajans niye kurulmadı diye aklınıza gelebilir. Hakikaten bu kurumun yetkileri, çalışma hızı, mevzuat açısından değerlendirildiğinde bir yeni ajansın da kurulmasına gerek yok” dedi.
 
 
Çınar`dan öneri
Kentteki parlak fikirlerin proje dönüştürülmesi için Proje Atölyesi adı altında bir yapı oluşturulması ile ilgili düşüncesini paylaşan Vali Ahmet Çınar; “Şehirdeki bir çok projeye dönüştürülebilecek parlak fikirler oluyor. Bütün bu düşünceleri değerlendirmek ve proje haline getirmek için kişisel olarak bir önerim var. Proje Atölyesi ile ilgili bir yapı içerisinde bu fikirleri ve önerileri birleştirip daha güzel işler çıkartabilir miyiz diye bir düşüncem var” diye konuştu.
 
 
“Örnek bir şehir planlayabiliriz”
Tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimi olan Çanakkale`nin turizm ekseninde geleceğini planlayabilmek için herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Çınar; “Hem yurt dışından hem de yurt içinden bölgemize olan ziyaretlerin çoğalması ve ilginin artması nedeniyle Türkiye`nin her yerinde olduğu gibi bu şehirde de artık çarpık, kötü ve çirkin yapılaşmanın yerine daha planlı ve güzel bir şehir yaratabilir miyiz diye düşüncelerimiz var. Bu çağ profesyonelliğin çağı. Artık işi en iyi bilene yaptırmak gerekiyor. Barcelona ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde benzer projeler yapılmış. Burada maksadımız şudur. Bütün şehiri planlayabilir miyiz? Bütün şehrin geleceğini planlayabilir miyiz? Bunlar kolay işler değil bunun farkındayım. Bütün tarafların hem fikir olması gerekiyor. Herkesin birlikte hareket etmesi gerekiyor. Ama özellikle turizm ekseninde bir şehir planlamasını önemsiyoruz. Bunu başarabilirsek çok büyük değerleri kurtararak güzel örnek bir şehri gelecek nesillere hediye etmiş oluruz” dedi.
 
İl genelinde 299 bina ağır hasarlı
Gökçeada`da yaşanan depremin ardından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erdoğan Çabuk, il genelinde 299 binanın ağır, 16 binanın orta ve 242 binanın az hasar aldığını bildirdi. Gökçeada’da 95 kişinin kampta kaldığını ifade eden Çabuk, deprem nedeniyle 160 binanın ağır hasar aldığı Gökçeada`da 112 çadır kurulduğunu dile getirdi. Çabuk, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait Gökçeada’daki tesislerde ise 95 kişini kaldığını sözlerine ekledi. Toplantıda diğer daire müdürleri de kendi kurumlarıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında Vali Çınar`a brifing verdi.
Paylaş