Çınar “Doğal yapı bozulmamalı”

ABD İstanbul Başkonsolosluğu Basın ve Kültür İşleri Konsolosu Dr. Craig Dicker, Konsolosluk Uzmanı Alev Alemdar ve ABD`li Profesör Dr. Stanley Bull`dan oluşan heyet Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Recai Başaran ile birlikte Vali Ahmet Çınar`ı ziyaret etti.

547
Ziyarette enerji kaynakları, enerji politikaları ve Çanakkale`nin yenilenebilir enerji kaynakları üzerinde duruldu. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Barış Yüksel ve Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Uysal`ın da hazır bulunduğu toplantıda Vali Ahmet Çınar, ABD`li heyete Çanakkale`nin ekonomisi, potansiyeli ve kaynakları üzerinde kısa bilgiler verdi.
Çanakkale`nin tarihi ve bölgedeki stratejik önemine değinen Vali Çınar, bölgede önemli bir enerji ve turizm potansiyeli olduğunu ancak bunun için de doğal yapının bozulmamasına çok önem verdiklerini vurguladı. ABD`den gelen heyetin de yenilenebilir enerji kaynakları ve politikaları hakkında sorular sorduğu ziyaretin bitiminde Vali Ahmet Çınar konuklarına Çanakkale`yi tanıtan ve hediyeler takdim etti.
Paylaş