Çiftçiler umutlarını sivil toplumun desteğiyle yeşertiyor

Biga’nın Çınarköprü köyünde yaşanan dolu felaketi, tarım arazilerini vurdu. Sivil toplum kuruluşları ise çiftçilerin yaralarını sarmak için harekete geçti.

462

Biga ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen dolu felaketi, özellikle tarım arazilerinde büyük hasara yol açtı. En ağır zararı gören Çınarköprü köyündeki çiftçiler, umutlarını kaybetmeyerek sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle toparlanmaya çalışıyor. Biga’da bulunan tüm sivil toplum kuruluşları (STK), birlik olarak devletten acil yardım talep etti.

Biga tek yürek oldu

Biga Ziraat Odası tarafından yapılan açıklamada, ilçenin bu zor günlerinde birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Açıklamada, "Dolu felaketi sonrası Biga tek yürek oldu. İlçemizde bulunan tüm STK'lar bir araya gelerek ortak bir açıklama yaptı. 16 Ekim Çarşamba günü saat 13:00'te, dolu felaketinin en çok hissedildiği Çınarköprü köyünde odamızın çağrısıyla toplanan STK'lar ve zarar gören köylerin muhtarları, devletimizin büyüklüğüne olan inancımızı vurgulayarak, yetkililerin çiftçilerimizin yardımına en kısa sürede koşacağına dair güvenimizi dile getirdik," ifadeleri kullanıldı.

Çiftçiler umutlarını kaybetmiyor

Çiftçiler, yaşanan büyük zarar karşısında zorluklarla mücadele etmeye devam ediyor. Tarım arazilerinde meydana gelen hasar, bölge halkını ekonomik olarak derinden etkilerken, sivil toplum kuruluşlarının destekleri çiftçilere moral oldu. Biga’daki STK'lar, felaketin ardından köylere yardım için organize olurken, devletin de bir an önce harekete geçmesi bekleniyor.

STK'lar, çiftçilerin zararlarını hafifletmek adına devlete acil yardım çağrısında bulundu

Biga Ziraat Odası ve bölgedeki STK'lar, çiftçilerin zararlarını hafifletmek adına devlete acil yardım çağrısında bulundu. Yapılan ortak açıklamada, çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli desteğin en kısa sürede sağlanacağına olan inançlarının tam olduğu ifade edildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş