havadurum

Çiftçiler hasattan memnun

Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, buğday hasadının çiftçinin yüzünü güldürdüğünü ifade etti. Başkan Ulus, ofisinde alıma başlamasıyla üreticinin durumunun daha da iyi olacağını bildirdi.

818
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Toplantısında meclis üyesi Abdullah Deniz, buğday hasadında üründe büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek; “Süne mücadelesine tarım il müdürlüğü başarılı olamadı. Buğday hasadından iyi verim alınamıyor” sözleri ile üreticinin zor durumda olduğunu bildirmişti. Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus ise il müdürlüğünün doğru zamanda gerekli bilgilendirmeyi yaptığını ifade ederek; “Bu konuda müdürlüğü suçlamak haksızlık olur” dedi.
 
“Mücadelede aksaklık yok”
Süne ile mücadelede ilk günlerden beri çalışma sürdüğünü bildiren Başkan Ulus; “Tarım il müdürlüğü başarılı bir çalışma yürüttü. İlk günlerden itibaren çalışma yapmaya başladılar. Olgunlaşma döneminde de bu çalışma devam etti. İlaç kullanılması gereken bölgeleri tespit ettiler. Köylere gerekli duyuruları yaptılar. Gerek muhtarlık vasıtası ile mesajla gerek ilan yayınlayarak bilgilendirme çalışmasını başarı ile yaptılar. Muhtarlıklara ilan asıldı. Üretici kendi parası ile ilaç atması gerekiyordu. Bazıları ilaç alıp atmadı. Sıkıntı varsa bundan kaynaklanmış olabilir. İlaç atanlarda gerekli işlemleri yapanlarda sıkıntı yok. Tarım il müdürlüğünü suçlamak haksızlık olur” diye konuştu.
 
“Verim iyi durumda”
Buğday hasadının iyi olduğunu da ifade eden Başkan Ulus; “Bu sene hasatlara bakıldığında durumun iyi olduğunu görüyoruz. Verim de iyi. Çiftçinin verimle yüzü gülüyor. Ofis de alımlara başlayacak. Tüccarın aldığı fiyatlar üreticiyi memnun etmiyor. O yüzden büyük üreticiler ofisin açılmasını bekliyor. Bu piyasa şartlarında ofisin alacağı fiyatlar daha da iyi olacaktır” şeklinde konuştu.
Paylaş