havadurum

CHP'nin ilk Belediye Başkan Adayı; Mert Uygun

4021

 2019’da yapılması planlanan yerel seçimlere yaklaşık 6 ay kadar bir zaman kala, partiler Belediye Başkanlığı için aday belirleme çalışmalarına hız verdiler. CHP’nin Çanakkale’de belli olan ilk Belediye Başkan adayı ise CHP Bayramiç eski İlçe Başkanı Mert Uygun oldu.  Uygun, Belediye Başkanlık adaylığı ile ilgili görüşlerini gazetemiz Çanakkale OLAY’la paylaştı. CHP İl Başkanlığı kontrolünde yapılan gayri resmi bir ön seçimle aday olduğunu belirten Uygun, Çarşamba günü belirlenecek CHP Bayramiç yeni İlçe Yönetimi ile birlikte yerel seçimler için hep beraber çalışacaklarını dile getirdi. Aynı zamanda önümüzdeki günlerde Belediye Meclis üyelerinin belirlenmesi ile çalışmalara hız vereceklerini ifade eden Uygun, şu ana kadar yaptıkları ziyaretlerde Bayramiçlilerden çok güzel tepkiler aldıklarını söyledi. Birlik içinde çalışmalarından kaynaklı iddialı olduklarını ifade eden Uygun; “Büyük ihtimalle biz bu işi bitireceğiz” dedi. Uygun, belediyenin olağan hizmetlerinin yanı sıra, Bayramiç’e istihdam yaratacaklarını belirterek, hazırladıkları projeleri düzenlenecek bir lansmanla Bayramiçli’lere tanıtacaklarını belirtti. 


“Bayramiç’te CHP olarak karşılık gördüğümüze inanıyoruz”
Bayramiç’in güzelliği için mücadele etmek adına aday olduğunu belirten Uygun; “Bayramiç sevdalısı insanlarız. Bayramiç’in güzelliği için mücadele verme kararı aldık.  Parti olarak, CHP İl Başkanlığı kontrolü altında gayri resmi ön seçim yaptık. Karşıma adayda çıkmadı. Doğal olarak, CHP Bayramiç Belediye Başkanı adayı olarak yerimi aldım. Şu anki süreçte bir ay içerisinde Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımızı belirleyeceğiz. Daha sonra çalışmalarımıza hız katacağız. Zaten, şu anda Bayramiç’te yerel seçim çalışmalarımıza başladık. Her türlü etkinliklere katılıp, mahalleleri ve aileleri gezerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ancak önemli olan Belediye Meclis üyelerimizi belirlemek ve beraber hareket etmek. Şu an yalnız çalışıyorum. Bayramiçli’lerin tepkisi çok iyi. Bayramiç’te CHP olarak karşılık gördüğümüze inanıyoruz. İyi bir ekip olduk. Zaten, dört buçuk yıldan beri belirli kadro arkadaşlarla, yönetimlerde görev almıştım. Yine o belirli ekiple devam ediyoruz. Çarşamba günü Kongremiz var. İlçe Başkanı olacak arkadaşımız ile beraber hareket edeceğiz. Şu anda çok güzel bir birlik ve beraberlik var. Olması gerekende bu diye düşünüyorum. O yüzden çok iddialıyız. Büyük ihtimalle biz bu işi bitireceğiz” dedi.
  
“Ekonomik anlamda da istihdam sağlamayı hedefliyoruz”
Bayramiç’e istihdam yaratmak için çalışmalarına başlanan projeleri lansmanla tanıtacaklarını ifade den Uygun; “Amacımız, Bayramiç’te sadece belediyenin asli görevleri olan, alt yapı, çocuk parkı, yollar değil. Bunların dışında Bayramiç’e ekonomik anlamda da istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız devam ederken, bununla ilgili projelerimizde bir yandan hazırlanıyor. Bir iki ay içerisinde bir lansman yaprak, projelerimizi tanıtmak istiyoruz” dedi.  
(Şenol Güven)
Paylaş